Tällä kertaa ei voi valittaa ainakaan lumen ja jään vähäisyydestä hiihtolomalla!

Hiihtolomalaisille tarjolla liikuntaa moneen lähtöön: Laskettelua, maastohiihtoa, retkiluistelua, poroajelua, yleisöluistelua jäähallissa

Timo Seppäläinen

Retkiluistelua voi harrastaa hiihtolomalla vaikkapa Punkaharjulla.
Retkiluistelua voi harrastaa hiihtolomalla vaikkapa Punkaharjulla.

Hiihtolomaviikon ulkoilumahdollisuudet Savonlinnan seudulla ovat erinomaiset. 

Kova pakkanen voi toki rajoittaa ulkoilua, mutta suorituspaikkoja riittää joka kulmalla ja ainakin iltapäivisin pitäisi olla mainio ulkoilusää.

Hiihtoladut ovat hyvässä kunnossa kaikkialla eikä hiihtäminen maksa mitään. Luistinkenttiä ja kaukaloita on myös käytössä runsaasti maksutta.

Retkiluistelusta voi joutua vähän maksaa reittimaksua, mutta hyväkuntoisia reittejä löytyy muun muassa Oravista ja Rantasalmen Porosalmelta, Punkaharjun Harjunpirtiltä ja Pullinlahdelta.

Savonlinnan Ruunarinteillä voi lasketella kello 11–17 päivittäin. Savonrannan Lekotissa rinteet ovat auki päivittäin kello 11–16. Iltaisin laskettelurinteet ovat kiinni. Myös kova pakkanen voi rajoittaa hissien käyttöä. Lisätietoa löytyy yritysten verkkosivuilta.

Kova pakkanen voi toki rajoittaa ulkoilua, mutta suorituspaikkoja riittää joka kulmalla.

Savonlinnan uimahallissa on hiihtolomaviikolla lasten uima-allas tavallista pitempään lämmitetty: ma, ke ja pe kello 10–20, ti ja to kello 12–20 sekä la ja su kello 12–17 . Uimahalli on avoinna ma, ke ja pe kello 6—20, ti, to kello 12—20 sekä la ja su kello 12—17.

Jos ulkojäillä tulee kylmä, jäähallissakin voi luistella alkuviikosta maksutta.
— Jäähallissa on tarjolla ilmainen yleisöluistelu ma, ti ja ke kello 12.15–13.15, kertoo Simo Räty Savonlinnan vapaa-aikatoimesta.

Hiihtolomaviikoilla Rantasalmen Porosalmelle on tuotu Lapista uusia ajoporoja. Maksullisia rekiajeluja on tarjolla päivittäin kello 10–14 Järvisydämen rannasta.

Lauantaina vietetään perinteistä Linnansaaripäivää. Linnansaaren pääsee retkiluistellen, hiihtäen tai kävellen Oravista ja Porososalmesta.