Ammattikorkeakoulujen valintakoe järjestetään kesäkuussa kaksivaiheisena – Xamkissa jatketaan työskentelyä etänä läpi kesän

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa jatketaan etäopiskelua ja -työskentelyä heinäkuun loppuun.

Raimo Eerola

Xamkin pääsykokeen ensimmäinen vaihe  järjestetään digitaalisena. Arkistokuva.
Xamkin pääsykokeen ensimmäinen vaihe järjestetään digitaalisena. Arkistokuva.

Ammattikorkeakoulujen tämän kevään valintakoe järjestetään kesäkuussa kaksivaiheisena. Ensimmäisen vaiheen koe on 4. kesäkuuta digitaalinen etäkoe. Toisen vaiheen koe järjestetään 23.–25. kesäkuuta kampuksilla eri puolilla maata.

Ensimmäiseen vaiheeseen voivat osallistua kaikki ne hakijat, joita ei ole valittu todistusvalinnan kautta. Valintakokeeseen osallistuvat myös ne, jotka tavoittelevat ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa.

Kokeissa testataan hakijoiden korkeakouluvaatimuksia. Kokeisiin ei ole ennakkomateriaalia.

Toisen vaiheen kokeeseen osallistuvat ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet.

Lähikokeiden järjestäminen mahdollistui, kun hallitus ilmoitti maanantaina ammattikorkeakouluja koskevien rajoitusten poistamisesta.

Xamkissa valitaan opiskelijoita valintakokeen perusteella lähes kaikkiin suomenkielisiin päivätoteutuksiin ja suureen osaan monimuoto- ja verkkototeutuksista. 

Ammattikorkeakoulujen valintakoetta ei käytetä kaikissa Xamkin koulutuksissa. Valintakoetta ei järjestetä englanninkielisissä eikä kulttuurialan koulutuksissa, merenkulun ja ympäristöteknologian monimuotokoulutuksissa, liiketalouden ja tietojenkäsittelyn verkkokoulutuksissa eikä ylempiin amk-tutkintoihin johtavissa koulutuksissa. Näihin koulutuksiin järjestetään oma valintakoe tai vaihtoehtoisesti opiskelijavalinta tehdään esimerkiksi valintakurssin tai ennakkotehtävän perusteella.

Etätyöskentely jatkuu Xamkissa heinäkuun loppuun

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa jatketaan etäopetusta ja etätyöskentelyä heinäkuun loppuun.

Kampusten ovet pidetään suljettuina muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, tiedotti Xamk torstaina.

Tänä keväänä valmistuvien opiskelijoiden näytöt tai ohjatut simulaatiot toteutetaan kampuksilla alle 10 hengen ryhmissä turvaetäisyyksiä ja muita poikkeusohjeistuksia noudattaen. Sama koskee myös välttämätöntä lähiopetusta.

Tutkimuslaboratoriot ovat avoinna, mutta kaikkia mahdolliset työt tehdään etänä. Jos toimintaan kuuluu välttämättömiä asiakaskontakteja, ne hoidetaan turvallisesti.

Xamkin kirjastot avataan rajoitetusti 11. toukokuuta, jolloin kirjastoista voi noutaa kirjavarauksia. Lisää tietoa aukioloajoista saa Xamkin kirjastojen nettisivuilta.

Tämän kevään valmistujaisjuhlaa vietetään virtuaalisesti 29. toukokuuta. Juhlaan saavat kutsu keväällä valmistuvat ja jo valmistuneet.

Klo 13.12 lisätty tietoa Xamkin opiskelijavalinnoista.