Laitaatsillan Telakalla alkavat puhaltaa uudet tuulet - muutokset varmistuvat lähiaikoina

Uusia yrittäjiä on kaksi, ja he ovat savonlinnalaisia.

Laitaatsillan Telakalla alkavat puhaltaa uudet tuulet - muutokset varmistuvat lähiaikoina

Laitaatsillan Telakka Oy Savonlinnassa saa uudet yrittäjät helmikuussa.

Telakkayhtiön osakkeet vaihtavat omistajaansa tammikuun lopussa, kun telakan pääomistaja ja toimitusjohtaja Paavo Luukkanen myy osakkeensa uusille omistajille. Esisopimus osakekaupasta on tehty.

Yrityskauppaa suunniteltiin pitkään. Luukkanen halusi telakkayhtiölle vastuullisen jatkajan ja mielellään paikallisen toimijan. Uusia yrittäjiä on kaksi, ja he ovat savonlinnalaisia.

— Hienoa, kun jatkaja löytyi, ja telakka työllistää jatkossakin paikallisia ammattilaisia, viime syksynä 60 vuotta täyttänyt Luukkanen sanoo.

Telakka-alueen vuokrasopimuksen Luukkanen allekirjoitti hiljattain yhtiönsä puolesta Stora Enson kanssa. Se tuli voimaan tammikuun alussa.

Vuokrasopimus on voimassa 10 vuotta. Jos kumpikaan osapuoli ei sano sopimusta irti tänä aikana, jatkuu se edelleen viiden vuoden jaksoissa.

Uusi vuokrasopimus poikkeaa edellisestä. Telakka-alueelta kuusi Stora Enson nykyistä vuokralaista siirtyi vuoden alussa Laitaatsillan Telakka Oy:n alivuokralaisiksi.

Uudet omistajat saavat Luukkasen mukaan käsiinsä hyvässä kunnossa olevan yrityksen. Toimitusjohtaja on tyytyväinen viime vuoden tulokseen, ja töiden määrään, huomioiden yleinen taloustilannekin.

— Töitä riittää uusilla yrittäjillä varmasti. Telakan yksi suurin asiakas oli viime vuonna Suomen Lauttaliikenne Oy.

Paavo Luukkanen kuvaa tuntemuksiaan yrityskauppojen alla valoisiksi.

— Onhan se mukavaa, kun stressi hieman helpottaa.

Yrittäjän vastuut eivät sentään kokonaan hellitä, sillä Luukkasen ja vaimonsa Helena Wrightin yritys HP-Uitto jatkaa toimintaa normaalisti.

HP–Uitto on monialayritys, joka omistaa muun muassa hinaajia. Toimialaan kuuluvat esimerkiksi hinaus- ja uittotoiminta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.