Vuoden Punkaharjulainen Marko Humia on Suomen Elvis Fan Clubin puheenjohtaja, joka suunnittelee Elvis-hyväntekeväisyysgolfia Kerigolfiin

Vuoden Punkaharjulainen on K-kauppias Marko Humia, jolla ideoita riittää ja hän vielä toteuttaa ideansa.

Yrjö Ruotsalainen

Marko Humia on Elvis-miehiä.
Marko Humia on Elvis-miehiä.


Vuoden Punkaharjulainen on kuopiolaissyntyinen Marko Humia, 46, joka tuli kymmenen vuotta sitten K-kauppiaaksi Punkaharjulle ja vaihtoi kaupan nimeksi K-market Kruunu. Monista tempauksista muistetaan ainakin se, kun Humia oli ollut vuonna 2008 vuoden K-kauppiaana Punkaharjulla, hän myi bensiiniä ja dieseliä euron litra tunnin ajan.
Humia on ollut aktiivinen niin Leijonissa kuin Punkaharjun Yrittäjissä kuin tapahtumien järjestämisessä, esimerkiksi Harjun Kesäraitissa ja Punkaharjun Jouluraitissa. Joulupukki saa joka joulu karkit K-market Kruunulta.
Kun Mannerheimin syntymästä oli kulunut 150 vuotta 4. kesäkuuta, K-market Kruunun pihalla oli Mannerheimin kunniaksi Humian ideoimat juhlat, joissa esiintyi Punkaharjun Mieslaulajat. Puheen piti Punkaharjun kappeliseurakunnan Sari Vauhkonen. Järjestelyissä oli mukana myös reserviläiset ja Leijonat.

- Minua suututti, kun Suomen Posti ei julkaissut juhlapostimerkkiä Mannerheimin 150-vuotispäivän kunniaksi, joten päätin järjestää juhlat, kertoo Humia.
Humia on myös Elvis-fani, joka suunnittelee Elvis-Golf-turnausta Elvis Fan Clubin kanssa elokuussa Keri-Golfiin. Humia on klubin puheenjohtaja. Klubin virallinen nimi on The Official Elvis Presley Fan Club of Finland.
— Elvis-Golf-turnaus on hyväntekeväisyysturnaus, jossa jokaisen osallistumismaksusta menee kymmenen euroa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kerimäen yhdistykselle. Mitään Elvis-musiikkia tai Elvis-imitaattoreita siellä ei nähdä, vaan keskitytään golfiin.

Humia suosittelee Punkaharjun kirkossa olevaa Elvis-Gospel-konserttia ensi viikon torstaina 13. heinäkuuta.

Elviksen kuolemasta tulee 40 vuotta tänä vuonna 16.elokuuta ja silloin Humia lentää Memphisiin, jossa on käynyt parikymmentä kertaa.

Minna-Liisa Riestola