Olavinkadun remontti jatkunee tällä valtuustokaudella Possenkadulta itään päin — Valtuusto hioo kaupunkistrategiaa seminaarissaan tiistaina, katso jutun lopusta linkki strategialuonnokseen

Olavinkadun remontin jatkuminen Possenkadulta itään päin ei tiettävästi nouse kiistakysymykseksi. Neljä vuotta sitten kiista remontin aloittamisesta hallitsi keskustelua.

Timo Seppäläinen

Olavinkadun remontin jatkuminen Possenkadulta itään päin ei tiettävästi nouse kiistakysymykseksi. Neljä vuotta sitten kiista remontin aloittamisesta hallitsi keskustelua.
Olavinkadun remontin jatkuminen Possenkadulta itään päin ei tiettävästi nouse kiistakysymykseksi. Neljä vuotta sitten kiista remontin aloittamisesta hallitsi keskustelua.

Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) arvioi, että Olavinkadun remontin jatkuminen ei nouse kiistan aiheeksi, kun valtuusto pohtii kuluvan nelivuotiskauden strategiaa seminaarissaan tiistaina.

— En ole kuullut kenenkään toivovan, että remontti jätettäisiin kesken. Viihtyisyydestä varmasti keskustellaan, Mikkonen sanoo.

Olavinkadun remontin loppuun viemistä ehdotetaan strategialuonnoksessa yhdeksi lukuisista mittareista, joilla konkretisoidaan kaupunkikeskustan ja taajama-alueiden viihtyisyyttä. Remontti on suunniteltu Possenkadulta Viiskulmaan saakka.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Reima Härkönen arvioi ryhmänsä kannattavan Olavinkadun remontin jatkamista.

Vihreillä katuremontin loppuun saattaminen oli jo vaaliohjelmassakin. Kokoomuksella ryhmäkantaa asiaan ei vielä ole, mutta kunnallisjärjestön puheenjohtaja, valtuutettu Ari Ora on sitä mieltä, että remonttia pitäisi jatkaa.

Jopa katuremonttia edelliskaudella voimakkaasti vastustaneet näyttävät olevan sitä mieltä, että remonttia ei voi jättää kesken.

— Kun sitä on alettu turaamaan, ei tyyli voi muuttua kesken kaiken, Jouni Matilainen (kesk.) sanoo. Samalla tavalla ajattelee ainakin Matti Lundenius (ps.).

Toria ei strategialuonnoksessa esitetä remontoitavaksi tällä valtuustokaudella.

— Toria pitää kehittää ja sesonkikautta pidentää ilman strategiakirjaustakin. Varsinaista remonttia en kirjaisi strategiaan, koska se ei ole investointilistalla eikä näillä näkymin toteudu tällä valtuustokaudella, Mikkonen sanoo.


Norppa strategiassa ensimmäistä kertaa

Norppa on ensimmäistä kertaa päässyt Savonlinnan kaupungin strategialuonnokseen. Luonnoksen mukaan kaupungin brändin säilymisestä huolehditaan turvaamalla oopperajuhlien jatkuvuudesta ja saimaannorpan elinolosuhteista.

Norppaan liittyviä käytännön toimia tai niiden mittareita ei ole vielä esitetty.

— Toimina voisi olla keinopesien rakentamisen avustaminen jollain tavoin. Mittarina luultavasti olisi norppakanta, valtuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen sanoo.

Strategiasta päätetään 18. syyskuuta

Tiistain seminaarissa valtuustoryhmät voivat esittää muutoksia ja täydennyksiä strategiaan. Valtuusto perehtyy myös tähän mennessä tulleeseen kuntalaispalautteeseen. Valtuusto hyväksyy strategian syyskuun 18. päivänä.

Strategiassa on kyse siitä,, miten kaupunkia kuluvan nelivuotiskauden aikana kehitetään.

Strategialuonnoksen mukaan kaupunki haluaa olla kansainvälinen oopperakaupunki Saimaan sydämessä.

Luonnoksen mukaan tavoitteena olisi muun muassa asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyyden lisääminen sekä kaupungin kehittäminen turvallisena ja houkuttelevana asuinalueena. Elinvoimaa on tarkoitus lisätä monialaisella yritys-, koulutus- ja tutkimusyhteistyöllä. Yritystoiminnan kehittämiselle ja innovaatioille luodaan edellytyksiä.
Strategian konkreettiset yksityiskohdat ja toteutumisen mittarit on tarkoitus päättää vasta talousarvion yhteydessä loppuvuodesta.

Kuntalaiset voivat antaa kaupunkistrategiasta palautetta 5.9. kello 12 saakka. Linkki strategialuonnoksen löytyy kaupungin verkkosivulta täältä. Samasta paikasta löytyy myös linkki palautelomakkeeseen, jonka kautta strategialuonnosta voi kommentoida.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen