Anni Törnin surmaa aletaan käsitellä tässä kuussa käräjäoikeudessa — Haaste toimitettiin tänään perjantaina käräjäoikeuteen

Teosta epäilty miesystävä kiistää surmaamistarkoituksen. Syyte nostettu ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Moises Garibay, Moises Garibay

Anni Törnin henkirikosjutun alustavaksi istuntopäiväksi käräjäoikeudessa on sovittu perjantai 23. marraskuuta.
Anni Törnin henkirikosjutun alustavaksi istuntopäiväksi käräjäoikeudessa on sovittu perjantai 23. marraskuuta.

Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää on saanut valmiiksi Anni Törnin henkirikosta koskevan haastehakemuksen. Haastehakemus toimitettiin perjantaina Etelä-Savon käräjäoikeuteen.

Syyte on nostettu ensisijaisesti taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Rikoksesta epäilty mies eli Törnin miesystävä on edelleen asian johdosta vangittuna. Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhria kohtaan, mutta kiistänyt surmaamistarkoituksen ja syyllistyneensä tappoon.

Jutun alustavaksi istuntopäiväksi on sovittu perjantai 23. marraskuuta. Juttua käsitellään Etelä-Savon käräjäoikeudessa Savonlinnan istuntopaikassa.

Esitutkinta-aineisto ja haastehakemus tulevat julkisiksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Mäenpää toteaa tiedotteessaan, ettei asiasta ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Anni Törn surmattiin viime heinäkuussa Savonlinnassa.