Rantasalmen terveyskeskuksessa epäillään sisäilmaongelmaa

Henkilökunnan oireet ovat olleet muun muassa silmien kirvelyä, nenän ärsytystä, tukkoisuutta, käheyttä ja kurkun kuivuutta.

Marita Waenerberg

Rantasalmen terveyskeskuksessa on epäilty sisäilmaongelmaa.
Rantasalmen terveyskeskuksessa on epäilty sisäilmaongelmaa.

Rantasalmen terveyskeskuksessa epäillään sisäilmaongelmaa. Syynä epäilyyn on henkilökunnan sairastelu ja rakennuksessa ilmennyt hajuhaitta. Oireilu on alkanut jo viime syksynä.
Oireet ovat olleet muun muassa silmien kirvelyä, nenän ärsytystä, tukkoisuutta, käheyttä ja kurkun kuivuutta.
Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n kuntatekniikan päällikkö Pekka Lyytikäinen kertoo, että terveystarkastaja on tulossa tekemään sisäilmamittauksia tulevana viikonloppuna.

Lyytikäinen kertoo, että kosteutta on havaittu vuodeosaston kanslian lattiassa. Kunnan teknisestä toimesta vastaava Järvi-Saimaan Palvelut on käynyt poistamassa muovimaton ja hiomassa lattia.
— Kosteuden aiheuttaja ei ole vielä selvillä. Mahdollista on, että muovipinnoitteen alle on päässyt vettä edellisen peruskorjauksen yhteydessä vuonna 2013.

Sisäilmaongelmia alettiin selvittää jo viime syksynä. Järvi-Saimaan Palvelut on teettänyt terveyskeskuksessa ilmanvaihto- ja hiilidioksidimittauksia, joiden tuloksista ei Lyytikäisen mukaan paljastunut mitään hälyttävää.
Lisäksi Järvi-Saimaan Palvelut teetti henkilökunnalle sisäilmakyselyn Mikkelin AMK:n opiskelijoiden oppilastyönä.
— Potilastiloissa ei ole havaittu huonoon sisäilmaan viittaavia ongelmia, Lyytikäinen vakuuttaa.

Suomen Terveystalon Rantasalmen yksikön johtaja Mira Laasonen vahvistaa, että osa henkilökunnasta on oireillut. Hänen mukaansa kukaan ei kuitenkaan ole ollut sairauslomalla sisäilmaoireiden vuoksi.
Terveyskeskuksen sisäilmaongelmista kertoi ensimmäisenä Rantasalmen Lehti.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.