"Kun ei täällä kylällä oikein tapahtumia ole, niin päätettiin sitten ottaa ohjat omiin käsiin" — viime vuonna menestyksekkäästi vietetyt iltamat saavat jatkoa Saarella

Saarelaisia iltamia vietetään tulevana perjantaina toista kertaa Parikkalan Saarella.

Rauno Partanen

Saaren Urheilijoiden järjestämistä iltamista on kehkeytymässä pienelle kylälle kesäperinne.
Saaren Urheilijoiden järjestämistä iltamista on kehkeytymässä pienelle kylälle kesäperinne.

Kun ei täällä kylällä oikein tapahtumia ole, niin päätettiin sitten ottaa ohjat omiin käsiin.

Näin kertoo Rauno Partanen viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestettyjen Saarelaisten iltamien taustoista.

Saaren Urheilijoiden organisoimat iltamat olivat tuolloin jättimenestys ja kävijöitä saapui paikalle kaiken kaikkiaan lähes 500. Jatkoa on luvassa nyt tulevana perjantaina 13. heinäkuuta.

— Osittain viime vuoden kävijöiden painostuksesta tätä perinnettä ajattelimme jatketaan, ja pitkälti saman kaavan mukaan, Saaren Urheilijoiden johtokuntaan kuuluva Partanen sanoo.

Kävijöitä ympäriinsä

Paikallisten lisäksi kesäasukkaat ottivat tapahtuman omakseen ja kyselyjä tämän vuoden iltamista on Partaselle tullut ympäri Suomea.

— Kävijöitä on nyt varmasti kauempaakin. Monet 60- ja 70-luvulla urheilutalolla tansseissa pyörineet haluavat tulla verestämään muistoja ja tapaamaan tuttuja, hän sanoo.

Pienen urheiluseuran toiminta on Partasen mukaan muuten hiipunut lähes kokonaan. Tapahtuman järjestämisen tukena on onneksi joukko sponsoreita ja yhteistyökumppaneita.

— Akonpohjan urheilutalon nykyinen omistaja on antanut tilat käyttöömme ja Saaren Rakennuspalvelu, Urheilu-Jussi ja Lähi-Tapiola ovat puolestaan sponsoroimassa ruokatarjoilua, kertoo Partanen.

Ulkoterassilla anniskelusta tulee huolehtimaan Juholan Biisoniareenan väki naapuripitäjästä Uukuniemeltä. Mahdolliset sadekuurotkaan eivät haittaa, sillä huonolla kelillä tarjoilu onnistuu sisätiloissakin.

Saarelaista ohjelmaa

Kaikille avoimet iltamat alkavat perjantaina iltapäivällä kello 16 lohikeittoruokailulla, jonka jälkeen tiedossa on muun muassa pesäpalloaiheista ohjelmaa.

Ohjelmaosuuden jälkeen illanvietto jatkuu iltatorin merkeissä, joka viime kesänä yllätti suosiollaan myös myyjät.

— Kyllä siellä taisi myytävät loppua monelta kesken ja samaa tietysti tavoitellaan nytkin, nauraa Partanen.

Iltamien kohokohta on totta kai kello 20.30 alkavat tanssit.

Musiikista vastaa paljasjalkaisista saarelaisista koostuva Vetävä-yhtye, joka soittaa sekä uutta että vanhaa tanssimusiikkia, rock-klassikkoja unohtamatta.

— Paljon saarelaisemmaksi ei tapahtuma tästä enää voisi tullakaan, Partanen päättää.

Saarelaiset iltamat Urheilutalon ympäristössä Parikkalan Saarella alkaen kello 16.