Samiedussa alkaa elokuussa ensimmäinen perustason ensihoitajien koulutus

Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta. Koulutuksesta valmistuneet sijoittuvat työelämässä muun muassa perustason ensihoitoyksiköihin, sairaaloiden tai terveyskeskusten päivystysyksiköihin, akuuttihoito- sekä leikkausosastoille.

Ammattiopisto Samiedu aloittaa uuden koulutuksen sosiaali- ja terveysalalla. Uusi perustason ensihoidon osaamisala käynnistyy 5.8.2020. Kyseiseltä alalta valmistuu jatkossa perustason ensihoitajia.

Koulutuksesta valmistuneet sijoittuvat työelämässä muun muassa perustason ensihoitoyksiköihin, sairaaloiden tai terveyskeskusten päivystysyksiköihin, akuuttihoito- sekä leikkausosastoille.

Koulutus avataan kevään yhteishakuun 18.2.–10.3.2020 sekä jatkuvaan hakuun 1.2.2020 eteenpäin.

Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta. Kyseistä koulutusta ei ole aikaisemmin järjestetty Savonlinnassa, joten tämä on merkittävä avaus tällä osaamisalueella Itä-Savon alueella.

Koulutus tarjoaa monipuolista osaamista sekä akuutti- että ensihoidon tarpeisiin, kuten myös perushoidollisiin työtehtäviin. Aikaisemmin palo- ja pelastuslaitos on joutunut kouluttamaan henkilöstöään muun muassa Kuopiossa, mutta jatkossa tämä onnistuu Savonlinnassa.

Koulutukseen on soveltuvuuskokeet, jotka koostuvat soveltuvuustesteistä, psykologin haastatteluista sekä fyysisen toimintakyvyn kartoittamisesta.

Ammattiopisto Samiedussa on otettu käyttöön sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon soveltuvuuskokeet 1.1.2020 alkaen.

Kaikki sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opiskelijat testataan ennen koulutukseen valintaa. Jatkossa opiskelija voidaan jättää valitsematta, jos hän on selkeästi soveltumaton toimimaan sosiaali- ja terveysalalla.