Eksoten yt-neuvottelut pitkittyvät — Selvitystyöt edelleen kesken, tiedossa irtisanomisia sekä tehtävänkuvien ja palvelujen muutoksia

Seuraava neuvottelu on helmikuun 10. päivänä.

aop

Eksote hakee yt-neuvotteluissa 9 miljoonan euron säästöjä samalla, kun eduskunnan apulaisoikeusasiamies vaatii Eksotea korjaaman kotihoidon puutteita.
Eksote hakee yt-neuvotteluissa 9 miljoonan euron säästöjä samalla, kun eduskunnan apulaisoikeusasiamies vaatii Eksotea korjaaman kotihoidon puutteita.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) yhteistoimintaneuvottelut pitkittyvät edelleen. Neuvottelut jatkuvat, koska mahdollisia organisaatiomuutoksia koskevat selvitystyöt ovat kesken.

Eksote tiedotti asiasta tiistaina yt-neuvottelujen viidennen neuvottelupäivän jälkeen. Seuraava neuvottelu on helmikuun 10. päivä.

Moni eksotelainen odottaa ja pelkää pahinta omalla kohdallaan toteutuvaksi. Olen pahoillani siitä, että joudumme vielä esittämään jatkoaikaa yt-neuvotteluille. — Merja Hokkanen

— Ymmärrän, että henkilöstön kannalta tilanne on ikävä. Moni eksotelainen odottaa ja pelkää pahinta omalla kohdallaan toteutuvaksi. Olen pahoillani siitä, että joudumme vielä esittämään jatkoaikaa yt-neuvotteluille, toteaa henkilöstöjohtaja Merja Hokkanen.

Työnantajaosapuoli ja henkilöstöjärjestöjen edustajat ovat erimielisiä säästöjen tuomista muutoksista ja niiden kestävyydestä.

Eksoten tiedotteen mukaan neuvottelutuloksen arvioidaan tuovan jatkossa irtisanomisia, tehtävänkuvien muutoksia sekä palvelujen muutoksia.

105 henkilön vähennystarve

Seuraavissa yt-neuvotteluissa keskitytään perhe- ja sosiaalipalvelujen sekä teknisten palvelujen organisaatiouudistuksia koskeviin neuvotteluihin.

Eksote on käynnistänyt viime syksynä yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on etsiä noin yhdeksän miljoonan euron säästöt verrattuna syyskuussa 2019 tehtyyn vuosiennustetasoon. Henkilöstövähennystarpeen arvioitiin olevan noin 105 henkilötyövuotta.

Säästötavoitteen toteutuminen edellyttää henkilöstömenojen lisäksi myös muiden toiminnallisten säästöjen toteuttamista. Neuvottelut koskevat Eksoten koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Ellei tarvittavasta henkilöstön vähentämisestä tai muusta tavasta tavoitteen saavuttamiseksi sovita yhteistoimintaneuvotteluissa, tarvittavat toimenpiteet aloitetaan aikaisintaan, kun neuvottelut päättyvät alkuvuoden 2020 aikana.