Savonlinnan entinen teatteripomo, Kouvolan teatterin johtaja Tiina Luhtaniemi on valittu Teatterinjohtajaliiton hallitukseen

Luhtaniemi on johtanut Kouvolan teatteria vuodesta 2017 asti.

Lumikki Haaja

Tiina Luhtaniemi Kouvolan teatterin katsomossa. Arkistokuva.
Tiina Luhtaniemi Kouvolan teatterin katsomossa. Arkistokuva.

Kouvolan teatterin johtaja Tiina Luhtaniemi on valittu Suomen Teatterinjohtajaliitto ry:n hallitukseen kaudelle 2020–21, kerrotaan Kouvolan teatterin tiedotteessa.

Puheenjohtajaksi valittiin Joachim Thibblin ja muiksi hallituksen jäseniksi Sari Alatalo, Anttivesa Knuuttila, Sarianne Paasonen, Panu Raipia ja Helena Reilin.

Teatterinjohtajista ja teattereiden hallinto- ja talousjohdosta koostuvaan Teatterinjohtajaliittoon kuuluu noin 60 jäsentä, joille liitto järjestää koulutusta ja seminaareja ajankohtaisista teemoista.

Luhtaniemi on toiminut Kouvolan teatterin johtajana vuodesta 2017 lähtien. Hän on aiemmin työskennellyt johtajana Savonlinnan teatterissa vuosina 2005–2015. Tuolloin hän sai ansiokkaasta toiminnastaan kaupungilta Savonlinna-mitalin vuonna 2015.

Luhtaniemi on myös jäsenenä Albert Salorannan säätiön, Työväen Näyttämöiden Liiton ja Tanssiteatteri Minimin hallituksissa. Hänen kautensa Kouvolan teatterissa jatkuu ainakin 31.12.2023 saakka.