Kuorojen yhteiskonsertti avaa lauantaina luolaston syyskauden Punkaharjulla

Tuunaansaaren luolastossa juhlistavat Kerimäen, Kiteen, Punkaharjun, Savonlinnan ja Sulkavan mieslaulajat kotimaista mieskuorolaulun perinnettä. Myöhemmin syksyllä lauteille nousevat muun muassa Stam1na, Popeda, Neljä Ruusua ja Arja Koriseva.

Soila Puurtinen

Kuorojen edustajat Otso Hämäläinen, Vesa Hulkkonen, Martti Venäläinen, Väinö Sairanen ja Markku Tuunanen kävivät mallailemassa esiintymislavaa jo etukäteen tovi sitten.
Kuorojen edustajat Otso Hämäläinen, Vesa Hulkkonen, Martti Venäläinen, Väinö Sairanen ja Markku Tuunanen kävivät mallailemassa esiintymislavaa jo etukäteen tovi sitten.

Luola Eventsin yleisötapahtumien syyskausi alkaa lauantaina massiivisella viiden mieskuoron juhlakonsertilla Tuunaansaaren luolastossa.

Lavalla juhlistavat Kerimäen, Kiteen, Punkaharjun, Savonlinnan ja Sulkavan mieslaulajat kotimaista mieskuorolaulun perinnettä. Parhaillaan on käynnissä Suomalainen mieskuorolaulu 200 vuotta -juhlavuosi.

Konsertissa kuullaankin komeasti mieskuoroille sointuvia kappaleita isäinmaallisista lauluista balladeihin — juomalauluja unohtamatta.

 

Konserttikausi jatkuu 26. lokakuuta, kun luolastoon saapuu yksi kotimaisen metallimusiikin kiistattomista kärkinimistä, Stam1na. Keikka on osa lemiläisyhtyeen 37 keikkaa käsittävää Octopussy 2019-kiertuetta.

Suurimmaksi osaksi Stam1na keikkailee loppuvuoden aikana Euroopassa, mutta Punkaharju on yksi paikkakunnista, joilla yhtye vierailee Suomessa.

Suomen klubeilla Stam1nan voi nähdä tämän kiertueen jälkeen seuraavan kerran vasta vuonna 2021.

 

Marraskuun 1. päivänä luolassa kajahtaa manserock. Lauteille astelee ikoninen suomirock-yhtye Popeda, jonka suosio näytä hiipumisen merkkejä.

Marraskuun 23. päivä luolassa päästään puolestaan pelaamaan Mysteeri luolassa -escape roomia. Activity Makerin, SAMIEDUn opiskelijoiden ja Luola Eventsin yhteistyössä kehittämä pakopelitapahtuma on järjestetty jo kahdesti tänä vuonna.

Hyvän suosion myötä jatkoa seuraa, tosin nyt pelin tehtäviä on uudistettu reilusti. Uusien tehtävien lisäksi pelialue laajenee aiemmasta.

 

Marraskuun 30. päivä luolassa juhlitaan pikkujoulu-hengessä Neljän Ruusun tahtiin. Lukuisista hiteistään tunnettu, Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

Joulukuun 13. päivä tunnelmoidaan jouluissa merkeissä, kun luolastoon saapuu konsertoimaan iskelmäkentän kiintotähti Arja Koriseva. Suomalaisia tanssilavoilla, konserttisaleissa, teatteriareenoilla ja televisiossa jo 30 vuotta viihdyttänyt Koriseva esittää Punkaharjulla joulukonsertin. Konsertti tehdään yhteistyössä juhlavuottaan viettävän Kruunupuisto Oy:n kanssa.

Soila Puurtinen

Luola Eventsin Jussi Silvennoinen ja Markus Kaskinen kertovat tapahtumien myyneen hyvin.
Luola Eventsin Jussi Silvennoinen ja Markus Kaskinen kertovat tapahtumien myyneen hyvin.

— Myynti loppuvuoden tapahtumiin on ollut melko vauhdikasta. Popeda myytiin loppuun jo viime kuussa ja vetoa on hyvin muillakin tapahtumilla. Suosittelemme lippujen hankkimista ennakkoon, vaikka joihinkin keikkoihin jää/varataan myös ovimyyntiin lippuja. Esimerkiksi lauantain kuorokonsertin osalta on huomioitu, että moni ostanee lipun vasta saapuessaan, eli ovikapasiteettia on, kertovat Luola Eventsin Markus Kaskinen ja Jussi Silvennoinen.

Luola Eventsin yrittäjät jatkavat, että kysyntä on kasvanut myös tilausravintolan palveluiden osalta. Erityisesti yritykset haluavat yhä useammin yhdistää konserttireissuun ruokailun tai cocktail-tilaisuuden.

— Kaiken kaikkiaan kuluvan vuoden aikana on saatu suunnitelmien mukaisesti nostettua luolan käyttöastetta.

Yleisötapahtumien lisäksi luolassa pidetty useita yksityistilaisuuksia, kuten viimeksi syyskuussa hääjuhlia.