Lautakunta pahoitteli asian käsittelyä, mutta hylkäsi oikaisuvaatimukset terassiluvasta – Aika loppui keväällä kesken, hyväksyminen olisi lyönyt yrittäjiä korville

Tuija Pauhu

Tekninen lautakunta hylkäsi terassivalitukset yksimielisesti. Arkistokuva
Tekninen lautakunta hylkäsi terassivalitukset yksimielisesti. Arkistokuva

Savonlinnan tekninen lautakunta hylkäsi yksimielisesti mutta vasta muutetussa muodossa useamman yksityishenkilön ja taloyhtiön tekemän oikaisuvaatimuksen matkustajasatamassa sijaitsevan Ravintola Waahdon terassiluvasta.

Vaatimusten mukaan asia olisi pitänyt koronapoikkeusoloista huolimatta käsitellä normaalisti ja siinä meni kaupunkilaisilta nurmikko ja tuli tilalle hälinää, häiriötä ja epähygieenistä käytöstä.

Pohjaesityksen mukaan valitukset olisi vain hylätty. Olli Sirosen esittämän muutoksen mukaan lautakunta pahoittelee, että lähialuetta ei poikkeuksellisesta keväästä ja kesästä johtuen ehditty asiassa kuulla eikä lautakunta luvan määräajankin jo elokuun lopussa päättyessä voi muuta kuin hylätä vaatimukset.

Luvan terassin laajentamiseen myönsi infrapäällikkö Jani Ahokas. Perustelujen mukaan puistoalue ei lisäterassin takia oleellisesti pienentynyt, mutta yritykselle se tarjosi mahdollisuuden paikata koronarajoitusten aiheuttamia menetyksiä.

Oikaisuvaatimusten käsittelyssä asiaa lautakunnalle valmistelleet Ahokas ja kaupunginlakimies Aki Rasimus kiinnittivät huomiota siihen, että muillekin yrityksille on vastaavilla alueilla myönnetty terassilaajennuslupia eikä niissä ole ollut valittamista. Ravintolatoimintaa tällaisella keskeisellä paikalla on muutenkin eikä lisähäiriöitä ole ilmennyt. Lisäksi tällaisen oikaisuvaatimuksen hyväksyminen antaisi nuivan kuvan kaupungin suhtautumisesta yrittämiseen, joka kuitenkin tarjoaa ihmisille työtä.

Kommentoidut