Lähihoitajista tuli kauneusyrittäjiä — "Olihan tämä hyppy tuntemattomaan, mutta olisin katunut, jos en olisi uskaltanut"

Jonna Villikka ja Pia Huttunen työskentelivät molemmat hoitoalalla Savonlinnassa. Sattuma johdatti heidät yhtä aikaa kouluttautumaan kosmetologiksi. Nyt heillä on yhteinen yritys Beauty & Beast Olavinkadulla.

Soila Puurtinen

Yrittäjät Pia Huttunen ja Jonna Villikka halusivat Beauty & Beast -kauneushoitolaansa jotain muuta kuin valkoiset seinät.

Taustamusiikki Savonlinnan Auvisenrinteen uudessa kauneushoitolassa Beauty & Beastissa kertoo yrittäjien Jonna Villikan ja Pia Huttusen mukaan heidän molempien persoonista.

Metallica ja Iron Maiden ovat rokkihenkisiä valintoja. Sisäseinien maalaus on osittain paikallisten savonlinnalaisten tatuointitaiteilijoiden käsialaa. Tumma ja punainen vuorottelevat. Valkoista on haluttu välttää tietoisesti.

Tämä on meille molemmille ensimmäinen yritys ja tuntuu oikealta. — Jonna Villikka

— Tarkoitus oli tarjota vähän värikkäämpi vaihtoehto. Valkoista emme halunneet seiniin — sitä olemme molemmat ehtineet nähdä riittävästi hoitoympäristössä, Huttunen sanoo hymyillen.

Soila Puurtinen

Hoitomusiikki on aina asiakkaan maun mukaista. Sen sijaan huoneväritys on jotain erilaista, mihin on ehkä totuttu.

Villikka, 28, ja Huttunen, 43, työskentelivät molemmat vuosia lähihoitajina seutukunnalla. Omat unelmat johdattivat heidät samanaikaisesti kaksi vuotta kestävälle kosmetologin opintielle. Koulussa he tutustuivat ja ystävystyivät.

Molemmat valmistuivat kosmetologiksi toukokuussa. Lauantaina he avasivat yhteisen kauneushoitolan Beauty & Beastin.

— Emme tunteneet ennen kosmetologiopintoja, Huttunen sanoo.

Samanhenkiset naiset löysivät pian yhteisen unelmayrityksen. Tarjolla on paitsi kosmetologialan peruspalveluita myös hierontaa ja jalkahoitoa.

Kaunotar ja Hirviö -elokuvasta idean saaneen yritysnimen jälkimmäinen sana viittaa siihen, että molempien mielestä myös miehet tarvitsevat kauneusalan palveluita, joita he haluavat tarjota.

Soila Puurtinen

Vessan peilistä katsoo toinen taideteoksista, jonka paikalliset tatuoinnin osaajat loihtivat uuden kauneushoitolan seiniin.

— Ihmisillä on usein käsitys, että kauneushoitolat ovat vain naisille. Pia keksi tuo jälkimmäisen nimen. Meille voi tuolla mies kasvohoitoihin, hierontaan ja vaikka sulhanen ehostettavaksi, sanoo Villikka.

Yrittäjän kiireinen arki on käynyt kaksikolle tutuksi jo heti kättelyssä. Avajaispäivä lauantaita edeltävänä yötä puskettiin remonttia valmiiksi aamukolmeen.

Liike on auki ma-pe kello 9–19 normaalisti, mutta tilauksesta tehdään töitä muulloinkin. Viikonlopuksi voi tilata palveluita, kun siitä etukäteen sopii.

— Uskon, että löydämme oman asiakaskuntamme. Tämä on meille molemmille ensimmäinen yritys ja tuntuu oikealta, sanoo Villikka.

— Ehdin tehdä Sosterissa vuodesta 1999 lähihoitajan työtä ennen kuin aloitin kaksi vuotta sitten opintoni kosmetologiksi. Olihan tämä hyppy tuntemattomaan, mutta toteutuva unelma. Olisin katunut, jos en olisi uskaltanut, sanoo Huttunen.