Kotiin palveluita tarjoavat yritykset löytyvät pian samasta nettiosoitteesta – Yrittäjät itse huolehtivat, että heidän tietonsa luettelossa ovat ajan tasalla

Savonlinnan seudun yhdistyksiä ja palveluita esittelevälle Yssi.fi -sivustolle lisätään hakemisto, josta voi etsiä apua vaikkapa lumenluontiin tai siivoukseen. Neuvontaa saa edelleen myös Sosterin neuvontapisteestä.

Marja-Liisa Karjalainen

Yhdistyskoordinaattori Kimmo Käärmelahti ja Sosterin palveluneuvoja Tuula Kärkkäinen tutkivat Yssi.fi -sivustolle tulevaa luetteloa, johon ikäihmisille kotiin palveluita tarjoavat yrittäjät voivat lisätä tietonsa. Luettelo julkaistaan ensi viikolla.
Yhdistyskoordinaattori Kimmo Käärmelahti ja Sosterin palveluneuvoja Tuula Kärkkäinen tutkivat Yssi.fi -sivustolle tulevaa luetteloa, johon ikäihmisille kotiin palveluita tarjoavat yrittäjät voivat lisätä tietonsa. Luettelo julkaistaan ensi viikolla.

Ikäihmisille kotiin palveluita tarjoavien Savonlinnan seudun yritysten hakemisto löytyy ensi viikosta lähtien helpoimmin netistä osoitteesta Yssi.fi.

Savonlinnan seudun Kolomosen ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosterin yhteistyön tuloksena syntynyt hakemisto on kehitetty etenkin ikääntyneiden ja heidän läheistensä tarpeeseen.

— Asiakas, tai hänen omaisensa, voi etsiä hakemistosta sopivan kotiin palveluita tarjoavan yrityksen, kuten hierojan, kampaajan, remonttiapua tai siivousta, Sosterin palveluohjaaja Heidi Laamanen kertoo.

Hakemisto avataan yleisölle ensi viikon perjantaina 27. syyskuuta, ja sitä esitellään kansalaisille Savonlinnan Hyvinvointimessuilla Tanhuvaarassa 27.—28. syyskuuta.

— Ei kannata säikähtää, jos ei itse osaa käyttää nettiä. Apua ja neuvontaa saa edelleen myös esimerkiksi Sosterin neuvontapiste Nestorista. Ajan tasalla oleva palveluhakemisto helpottaa neuvojien työtä huomattavasti. Neuvoja voi vaikka tulostaa sieltä listan asiakkaan tarpeisiin sopivista palveluntarjoajista, Laamanen muistuttaa.

— Jokaisella on kuitenkin oikeus itse valita yritys, jolta haluaa tarvitsemansa palvelun ostaa.

Tiedot ovat olleet aiemmin hajallaan

Palveluluettelon ideoinut Laamanen kertoo, että Sosterin työntekijöiltä on tiedusteltu paljon kotiin ostettavista, arkea tukevista palveluista. Auttaminen on kuitenkin ollut hankalaa, koska tietoja yrityksistä ei ole ollut aiemmin systemaattisesti kerätty.

— Sosterissa toivotaan jatkuvasti uusia kehittämisideoita. Minulla oli tiedossa asiakkaiden ja omaisten tarpeet tällaiselle palvelulle. Siitä se ajatus syntyi, Laamanen kertoo.

— Olin todella iloinen huomatessani, että kehittämisideaani oli tartuttu ja se todella toteutetaan.

Palvelu hyödyttää myös muita kuin ikäihmisiä, sillä apua voi löytää kuka tahansa vaikka lumitöihin.

Tähän saakka joitakin yksityisiä palvelun tuottajia on voinut löytää Sosterin Ikääntyneiden palveluoppaasta, mutta jatkossa palveluiden tarjoajille tulee mahdollisuus päivittää itse tietonsa Yssi.fi:hin.

— Tämä on valtava parannus palveluoppaaseen, joka on ollut usein jo painohetkellä vanhentunut. Verkossa oleva luettelo päivittyy ja pysyy helpommin ajan tasalla, Sosterin palveluohjaaja Tuula Kärkkäinen iloitsee.

Yritystietojen lisääminen sivustolle on helppoa, edullista ja kannattavaa

Yritykset voivat jo nyt mennä sivustolle ja lisätä tietonsa sinne. Omien yritystietojen lisääminen sivustolle on Käärmelahden mukaan helppoa, edullista ja yrityksille kannattavaa.

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n ylläpitämältä Yssi.fi -sivustolta on tähän mennessä löytynyt luetteloita esimerkiksi seudun yhdistyksistä, tapahtumista ja harrasteryhmistä.

— Palveluhakemiston laatimisessa oli luontevaa hyödyntää jo olemassa olevaa alustaa. Yssiin on nyt lisätty osio ”palvelut”, josta yrityksiä voi etsiä tietyillä hakukriteereillä, kertoo yhdistyskoordinaattori Kimmo Käärmelahti Kolomonen ry:stä.

Käärmelahden mukaan palveluhakemistoa valvotaan palveluiden luotettavuuden takaamiseksi. Tekninen toteutus on Jargon Oy:n Hannu Jaatisen käsialaa.

— Toivomme vuoropuhelua niin palveluiden käyttäjien kuin yrittäjien kanssa, jotta hakemistosta saadaan mahdollisimman toimiva, Käärmelahti toivoo.

— Seuraavassa vaiheessa, mahdollisesti vielä syksyn 2019 aikana, palvelualustalle avataan myös lapsiperheiden kotiin tuotavia palveluita esittelevä palvelukokonaisuus.

Ikääntyneiden palveluneuvonta Sosterin Neuvontapiste Nestorissa, puh. 044 417 2002 ja www.sosteri.fi/nestori.

Palveluntuottajat voivat lisätä tietonsa listaan osoitteessa yssi.fi/palvelutuottajat. Lisätietoa antaa Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n Kimmo Käärmelahti puh. 044 741 9820, kimmo.kaarmelahti@kolomonen.fi.