Yhdistysten kevättori kukkii runsasta ohjelmaa kesäisellä Kauppatorilla lauantaina

Mukana 30 yhdistystä houkuttelemassa mukaan yhdistystoimintaan

Soila Puurtinen

Odotettu yhdistysten kevättori valtaa Savonlinnan kevättorin lauantaina.

30 yhdistystä esittelee toimintaansa lauantaina Yhdistysten kevättorilla Savonlinnassa. Kauppatorilla pidettävän tapahtuman tarkoituksena on antaa yhdistyksille vapaat kädet esitellä toimintaansa ilman mitään teemaa. Mukaan mahtuu vielä muutama myöhään herännyt toimija.

–Pöhinää torille tuovat Asukasloikka-yhdistyksen sekä Suomen mielenterveysseuran teltat, joissa esillä on taide hyvän mielen tuojana sekä erilaiset paikalliset kaupunginosahankkeet, kertoo pääorganisoija Erja Järvisalo Savonlinnan seudun Kolomonen ry:stä.

Invalidiliitto täyttää tänä vuonna 80 vuotta, ja viettää juhlavuottaan esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden merkeissä. Tätä teemaa tuo esiin myös paikallinen Savonlinnan seudun invalidiyhdistys. Uutena toimijana mukana on nyt eläinsuojelujärjestö Animalia.

Viime syksynä perustettu ATEkoirayhdistys puolestaan antaa valmiiksi koulutettuja koiria ikääntyville ihmisille kotiin lisäämään aktiivisuutta ja vähentämään yksinäisyyttä. Eniten huomiota herättänee Veteraanimoottoripyöräklubi Pinnankiristäjät vanhoine moottoripyörineen.

Luvassa on yhdistysasian lisäksi letunpaistoa ja musiikkia.

Yhdistysten kevättori Savonlinnan Kauppatorilla lauantaina 19.5. kello 9-14.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet