Kietävälän lossiliikenteessä Sulkavalla häiriöitä ensi viikon maanantaina – Liikenne ohjataan kiertoteille lossin vaihtotyön ajaksi

Lossiliikenne keskeytetään maanantaina 22. kesäkuuta lossin vaihdon ajaksi ja käynnistetään heti kun mahdollista. Lossin käyttäjiä pyydetään varautumaan liikennekatkokseen ennakkoon.

ELY-keskus

Kietävälän lossin käyttökatkoksen aikana liikenne ohjataan kahdelle kiertotielle  maanteitse.
Kietävälän lossin käyttökatkoksen aikana liikenne ohjataan kahdelle kiertotielle maanteitse.

Lossiliikenne keskeytetään maanantaina 22. kesäkuuta kello kahdeksalta aamulla alkaen, kertoo ELY-keskus tiedotteessaan. Lossiliikenne käynnistetään heti, kun se on mahdollista.

Lossi kulkee Puumalan Viljakansaaren ja Sulkavan Partalansaaren välillä.

Katkon aikana liikenne ohjataan kiertoteille. Lossipaikan voi kiertää maanteitse kahdesta suunnasta, jotka näkyvät kartalla. Myös hätäkuljetukset tulee hoitaa kiertoteitä käyttäen.

Keskeytyksen syy on lossin ja kaltureiden vaihtotyöt.

Lauttojen vaihtaminen vähentää liikenteen päästöjä

Viime vuonna liikenneväylistä huolehtiva ELY-keskus kilpailutti neljänkymmenen lauttapaikan liikennepalvelut. Solmitut sopimukset lauttaliikennepalveluiden tuottamisesta on osa hankintastrategiaa, jolla tähdätään pitkäkestoisiin, jopa 20 vuoden sopimuksiin.

Tarkoituksena on poistaa pahimpia liikenteen solmukohtia ja vähentää liikenteen aiheuttamia päästöjä. Kokonaisuudessaan investoinneilla vähennetään lauttaliikenteen hiilidioksidipäästöjä yli 12 prosenttia. Vanhoja aluksia poistuu liikenteestä, liikennettä tehostetaan ja teknologiaa päivitetään.

Kietävälässä operoinut Nestori-lossi siirtyy Arvinsalmen lauttapaikalle. Liikennekatkon jälkeen lossin kantavuus on 44 tonnia ja elokuusta alkaen 60 tonnia.