Vihreiden varapuheenjohtajistoon valittu Veli Liikanen puolustaa koulutusta ja nuorisotyötä

Mikkeliläisen Veli Liikasen mukaan hallituksen leikkauspolitiikka uhkaa syrjäyttää heikoimmassa asemassa olevat nuoret.

Vihreiden uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu Veli Liikanen uskoo, että hänen sunnuntaina pitämällään linjapuheella oli merkitystä tuloksen kannalta. — Sain puheesta paljon positiivista palautetta salissa.

Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen valittiin sunnuntaina vihreiden puoluekokouksessa puolueen varapuheenjohtajaksi.
— Olen todella onnellinen ja ylpeä. Tämä on hieno tulos, eikä se olisi onnistunut ilman monia tukena olevia ihmisiä ympäri Suomea, Liikanen kommentoi vaalituloksen selvittyä.
Vihreiden varapuheenjohtajiksi nimettiin Liikasen ohella myös kalajokelainen kansanedustaja Hanna Halmeenpää ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Maria Ohisalo, joka sai varapuheenjohtajavaalissa eniten ääniä.
Varapuheenjohtajien paikoista kilpaili kaikkiaan viisi ehdokasta.

Liikanen on 38-vuotias nuorisotutkija, joka työskentelee tutkijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän tutkii vammaisten nuorten osallisuutta liikuntaharrastuksissa.
Liikasen mukaan hallituksen leikkauspolitiikka uhkaa syrjäyttää heikoimmassa asemassa olevat nuoret ja koulutusleikkaukset vaikuttavat koko sukupolven työuriin. Liikanen haluaa varapuheenjohtajana puolustaa koulutusta ja nuorisotyötä.
— Hallitusohjelmassa tavoitellaan yhteiskunnallisen luottamuksen kasvattamista. Nyt tilanne on se, että kansalaiset eivät luota hallitukseen, eivätkä hallituspuolueet luota toisiinsa, Liikanen sanoo tiedotteessa.

Viimeisten neljän vuoden aikana Liikanen on edustanut Kaakkois-Suomea vihreiden puoluehallituksessa. Mikkelissä hän on toiminut paitsi kaupunginvaltuutettuna, myös kaupunginhallituksen jäsenenä ja maakuntavaltuutettuna.
— Varapuheenjohtajana tavoitteenani on tukea vihreitä verkostoja niin, että eri kunnissa vaikuttavat vihreät saavat tukea toistensa osaamisesta. Varapuheenjohtajuuteni vahvistaa tietenkin myös Kaakkois-Suomen näkyvyyttä ja vaikutusmahdollisuuksia valtakunnan politiikassa.
Lauantaina vihreiden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Touko Aalto. Liikanen on tyytyväinen vihreiden puheenjohtajiston uuteen kokoonpanoon, vaikka hän itse toivoi puheenjohtajaksi Emma Karia.
— Puheenjohtajisto on hieno, taitavista ihmisistä koostuva tiimi, joka näyttää, että olemme koko maan puolue ja vedämme yhtä köyttä, Liikanen sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.