Budjetti tulee vastaan Kerimäen terveysaseman remontissa — Neuvola, hammashuolto, päivätoiminta ja vastaanottoaula saadaan kuntoon tänä kesänä

Viemärit on saneerattu, mutta käyttövesiputkiston remontti jää kesken. Uusi esteetön automaattiovikin terveysasemalle saadaan vasta jos remonttiin saadaan lisää rahaa.

Tuija Pauhu

Tällä hetkellä remontoidaan Kerimäen terveysaseman vastaanottotiloja.
Tällä hetkellä remontoidaan Kerimäen terveysaseman vastaanottotiloja.

Budjetti ei anna myöten tehdä Kerimäen terveysaseman remonttia tänä kesänä loppuun. Sekä tekijä että tilaaja suitsuttavat kuitenkin yhteistyön sujuneen kuin unelma, vaikka olosuhteet ovat olleet haastavat keskellä terveysaseman arkista toimintaa.

Työt on saatu valmiiksi neuvolan, hammashuollon ja päivätoiminnan käyttöön tulevissa tiloissa.

Tällä hetkellä työt ovat käynnissä vastaanottotiloissa. Lisäksi uusitaan myös hissi. Hissiremontin ajaksi talon ulkopuolelle rakennetaan väliaikainen hissi, jotta terveyskeskuksen normaalit toiminnot saadaan turvattua.

Kotipalvelun tarvitsemia tiloja ei saada elokuun loppuun kestävän remontin yhteydessä tehtyä.

Tuija Pauhu

Kerimäen terveysaseman peruskorjaus on saatu valmiiksi neuvolan, hammashuollon ja päivätoiminnan käyttöön tulevissa tiloissa. Kokonaan remonttia ei saada valmiiksi tämän kesän aikana.
Kerimäen terveysaseman peruskorjaus on saatu valmiiksi neuvolan, hammashuollon ja päivätoiminnan käyttöön tulevissa tiloissa. Kokonaan remonttia ei saada valmiiksi tämän kesän aikana.

— Harmittaahan se vähän, että kaikkea ei nyt saada kerralla kuntoon. Mutta remonttia on alusta alkaen tehty osasto kerrallaan, koska terveysasema on toiminut samaan aikaan normaalisti, toteaa Savonlinnan kaupungin toimitilainsinööri Markku Pöllänen.

Automaattiovi toisi esteettömyyden

1970-luvulla rakennetun terveysaseman viemäriputket saatiin remontoitua lähes kokonaan, mutta osa käyttövesiputkistosta piti jättää uusimatta.

Asiakkaan suuntaan tämä näkyy esimerkiksi siten, että aulatiloihin jätetään entinen välipohja, vaikka tilat muuten uudistetaan. Katto avataan ja uusitaan vasta sitten kun putket saadaan vaihtoon.

Tuija Pauhu

Muurari Reijo Myllys Savonlinnan Saneerauspalvelusta ahkeroi keskiviikkona Kerimäen terveysaseman vastaanottotilloihin tulevan vessan kimpussa.
Muurari Reijo Myllys Savonlinnan Saneerauspalvelusta ahkeroi keskiviikkona Kerimäen terveysaseman vastaanottotilloihin tulevan vessan kimpussa.

Pöllänen olisi vaihtanut mielellään myös terveysaseman pääoven automaattioveksi. Samalla oltaisiin saatu esteettömyysasia kuntoon. Esteettömyys on tärkeä asia terveyskeskuksessa, jossa suuri osa asiakkaista on iäkkäitä ihmisiä.

Tämä jää kuitenkin odottamaan lisämäärärahaa samoin kuin kotihoidon käytössä olleet tilat.

Lisärahan tarve vajaat 300 000 euroa

Pölläsen mukaan rahaa remontin loppuun saattamiseen tarvittaisiin vielä 200 000 – 300 000 euron lisämääräraha, jota aiotaan hakea Savonlinnan kaupungin ensi vuoden budjettiin. 

— Jos rahoitus onnistuu, töitä jatketaan vielä ensi vuonna. Tällä erää työmaa saadaan suppuun elokuun loppuun mennessä.

Työn tilaajaa eli Savonlinnan kaupunkia edustava Pöllänen on tyytyväinen yhteistyöhön työn toteuttajan, Rakennusliike Terho Kaskinen Oy:n kanssa.

— Työmaa on ollut todella siisti koko ajan ja pöly on saatu pidettyä hyvin kurissa, Pöllänen kiittelee.

Ilmanvaihtokanavia nuohottiin

Toimitusjohtaja Terho Kaskinen luonnehtii saneerausta päivitysremontiksi, jolla 1970-luvulta saakka palvellut rakennus saadaan vastaamaan tämän päivän tarpeita.

— Parannetaan äänieristystä, nuohotaan ilmanvaihtokanavistoa, vaihdetaan tilojen välille paremmat ovat, uusitaan lattiapinnoitteet, Kaskinen luettelee. Töitä on tehty pala palalta osasto kerrallaan.

Tuija Pauhu

Rakennusliike Terho Kaskisen toimitusjohtaja Terho Kaskisen mukaan 
Kerimäen terveysaseman peruskorjauksella saatetaan 1970-luvulta saakka 
palvellut rakennus vastaamaan tämän päivän tarpeita.
Rakennusliike Terho Kaskisen toimitusjohtaja Terho Kaskisen mukaan Kerimäen terveysaseman peruskorjauksella saatetaan 1970-luvulta saakka palvellut rakennus vastaamaan tämän päivän tarpeita.

— Tämä on aiheuttanut haasteita sekä meille että terveyskeskuksen henkilökunnalle. Yhteistyö on kuitenkin sujunut äärettömän hienosti, kiittelee Kaskinen.

Osastonhoitaja Mia Luukkaisen mukaan remontin keskellä eläminen on vaatinut joustoa henkilökunnalta. Potilaita on ohjattu tilanteen mukaan oikeisiin tiloihin sitä mukaan kun remonttikohde on vaihtunut.