Proomun uppoamisvaara Haukivedellä ohi — pelastuslaitos raivaa tukkeja laivaväylältä

Pelastusoperaatio kestää useita tunteja. Kuvakaappaus videolta.
Pelastusoperaatio kestää useita tunteja. Kuvakaappaus videolta.

Haukiveden Varparannanselällä kallistunut tukkiproomu on saatu vakautettua eikä uppoamisvaaraa enää ole.

Lastina olleista tukeista suurin osa on siirretty toiseen proomuun, ja kallistunut proomu on saatu irrotettua onnettomuuspaikalta. Se on kulkenut jo puolen merimailin verran Savonlinnan suuntaan.

Palomestari Kari Saarelainen Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että joitakin kymmeniä tukkeja ehti päästä veteen, ja niitä raivataan nyt pois laivaväylältä. Hän arvioi työn kestävän pari tuntia.

Proomussa oli 900 kuutiometrin tukkikuorma. Lisäksi vaarana oli öljyvahinko, mutta aluksen polttoainesäiliöt on saatu pois vedestä. Veteen pääsi joitakin litroja kannella ollutta öljyä. Saarelaisen mukaan tuuli hajottaa öljyn. Sitä saattaa kuitenkin löytyä lähiaikoina rannoilta.

Proomu alkoi kallistua kello 6 aamulla, mutta tilanne muuttui vakavaksi vasta noin kello 9. Onnettomuuspaikka oli Lampolansaaren eteläpuolella, Jauhekivensaaresta itään.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.