Mertajärven kunnostukseen tulossa eduskunnalta joululahjarahaa — Ympäristöpäällikkö Matti Rautiaisen mielestä kunnostustyö pitäisi lisätä myös Savonlinnan kaupungin talousarvioon

Eduskunta aikoo avustaa kunnostustöitä 50 000 eurolla.

Soila Puurtinen

Mertajärven länsipää kunnostettiin 1980—90-lukujen vaihteessa. Arkistokuva heinäkuulta 2018.
Mertajärven länsipää kunnostettiin 1980—90-lukujen vaihteessa. Arkistokuva heinäkuulta 2018.

Savonlinna saa eduskunnalta 50 000 euroa niin sanottua joululahjarahaa Mertajärven kunnostamiseen. Valtion rahan lisäksi tarvitaan paikallista rahaa vähintään toinen mokoma.

Mertajärven kunnostusrahaa ei ole varattu kaupungin ensi vuoden talousarvioesitykseen, jota kaupunginvaltuusto käsittelee ensi maanantaina.

Ympäristöpäällikkö Matti Rautiainen sanoo, että paikallinen rahoitus pitäisi varata talousarvioon.

Rautiaisen mielestä joululahjaraha pitäisi kohdentaa Mertajärven pienemmän pään eli länsipään uudelleen kunnostamiseen.

Suunnitelmia kaupungilla ei ole, eikä hakemuksia ole tehty, mutta Rautiainen kertoo puhuneensa asiasta eräälle sinisten kansanedustajalle ”kuin Runeberg”.

Mertajärven kunnostusraha tulee sinisten ”joululahjarahakiintiöstä”. Asiasta on neuvotellut vaasalainen kansanedustaja Reijo Hongisto (sin.). Työministeri Jari Lindström (sin.) iloitsi keskiviikkona tiedotteessaan siitä, että raha on tulossa.

Valtiovarainvaliokuntaan kuuluvat hallituspuolueiden kansanedustajat ovat sopineet joululahjarahoista eli yhteensä 60 miljoonan euron jakovarasta. Eduskunta päättää rahojen jakamisesta ensi viikolla.