Mertalan koulun rehtoriksi valittiin Saila Heikkinen, Kerimäen koulun rehtoriksi Sarri Aalto

Sivistyslautakunta: Kaksi isoa savonlinnalaiskoulua saavat kesällä uudet rehtorit. Rehtorit valittiin esityksen mukaisesti torstaina.

Soila Puurtinen

Punkaharjun koulun rehtori Saila Heikkinen valittiin Mertalan koulun uudeksi rehtoriksi.
Punkaharjun koulun rehtori Saila Heikkinen valittiin Mertalan koulun uudeksi rehtoriksi.

Savonlinnan sivistyslautakunta valitsi Mertalan koulun uudeksi rehtoriksi 1.8. alkaen filosofian maisteri Saila Heikkisen.

Kerimäen koulullekin valittiin uusi rehtori. Virkaan valittiin 1.7. alkaen kasvatustieteen maisteri Sarri Aalto.

Vs. sivistystoimenjohtajan Tuija Kauppisen valintaesityksessä todettiin, että tällä hetkellä Punkaharjun koulussa rehtorina työskentelevällä Saila Heikkisellä on virkaan vaadittava ylempi korkeakoulututkinto ja musiikin aineenopettajan tutkinto. Mertalan koulun nykyinen rehtori Markku Kiiski on jäämässä eläkkeelle.

Valintaesityksessä todettiin, että Heikkisellä on vaadittava opetushallinnon tutkinto ja käytännössä, kymmenen vuotta yläluokkien (7-9) koulussa ja noin kolme vuotta yhtenäiskoulussa, osoitettua taitoa hoitaa perusopetuksen rehtorin työtä.

Heikkinen todettiin rehtorivuosinaan kehittänyt ammattitaitoaan suorittamalla johtamisen erikoisammattitutkinnon, hänellä on ratkaisukeskeinen toimintapa. Hänellä todetaan olevan myös kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä sekä musiikkiluokka- ja luma-luokkatoiminnasta, ja hän osoitti haastattelussa olevansa motivoitunut ja kehittämiskykyinen.

Varasijalle lautakunta valitsi filosofian maisteri Teemu Maunulan. Rehtorin virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Määräaikaan mennessä tuli seitsemän hakemusta Mertalan rehtorin virkaan. Kuusi henkilöä haastateltiin etäyhteyksien kautta.

Kerimäen koulun rehtoriksi valittiin 1.7. alkaen kasvatustieteen maisteri Sarri Aalto, joka on tällä hetkellä Parikkalassa rehtorina. Kerimäen rehtorin tehtävää on hoitanut sijaisena nyt Päivi Hassinen.

Vs. sivistystoimenjohtajan esityksessä todettiin, että Aallolla on virkaan vaadittava ylempi korkeakoulututkinto. Hänellä on vaadittava opetushallinnon tutkinto ja käytännössä, kymmenen vuotta alaluokkien (1-6) koulussa ja noin neljä ja puoli vuotta yhtenäiskoulussa ja lukiossa, osoitettua taitoa hoitaa perusopetuksen rehtorin työtä. Hänen todettiin rehtorivuosinaan kehittäneen ammattitaitoaan mm. suorittamalla johtamisen erikoisammattitutkinnon.

Esityksessä Aallon todettiin osoittaneen haastattelussa olevansa motivoitunut ja kehittämiskykyinen omassa työssään.

Määräaikaan mennessä tuli tehtävään 10 hakemusta, joista osa haastateltiin. Kaikilla hakijoilla oli virkaan vaadittava kelpoisuus.

Tehtävään ensimmäiselle varasijalle lautakunta valitsi filosofian maisteri Teemu Maunulan ja toiselle varasijalle filosofian maisteri Teemu Tarvaisen.

Uusimmat uutiset