Taikkarin abien kiireisen kevään kruunaa ylioppilasjuhla

Savonlinnan taidelukion abiturienttien Saana Pulkkisen ja Varpu Vehomäen ei kuitenkaan tarvinnut tulosta jännittää, sillä he saivat kevään kirjoituksista juuri sellaiset tulokset kuin odottivatkin.

Tuija Pauhu

Varpu Vehomäen (alempi) ja Saana Pulkkisen ei tarvinnut stressata kevään kirjoitustuloksista.
Varpu Vehomäen (alempi) ja Saana Pulkkisen ei tarvinnut stressata kevään kirjoitustuloksista.

Tänään jännitettiin monessa perheessä kevään abiturienttien puolesta, kun uusien ylioppilaiden nimet julkaistiin. Savonlinnan taidelukion kolmosluokkalaisten Saana Pulkkisen ja Varpu Vehomäen ei kuitenkaan tarvinnut tulosta stressata, sillä he saivat kevään kirjoituksista juuri sellaiset tulokset kuin odottivatkin. Näin he saavat painaa mustavalkoiset lakit päähänsä 3. kesäkuuta.
Arvosanoistaan varmat opiskelijat olivat jo lähettäneet kutsut ylioppilasjuhliin ennen virallisten tulosten saapumista. Pulkkinen tosin myöntää hetken miettineensä aamulla, että mitä jos ei sittenkään saa lakkia. Epäilys oli kuitenkin hälvennyt nopeasti.
— Juhlista on tulossa sopivan kokoiset, molemmat pohtivat.

Musiikkilinjalla opiskelevat tytöt toteavat takana olevan toiminnan täyteinen kevät, sillä he molemmat olivat mukana taidelukion Tuntematon Sotilas -näytelmässä, Pulkkinen orkisterissa ja Vehomäki näyttelemässä.
— Lisäksi lukion lopussa on hyvä suorittaa myös soittotutkintoja ja nekin työllistivät keväällä. Perjantaina olisi edessä viimeinen koe, jonka jälkeen lukio on kokonaan paketissa, seitsemän ainetta kirjoittanut Pulkkinen kertoo.
Molempien tulevaisuuden suunnitelmissa on opiskelujen jatkaminen. Pulkkinen on hakenut Kokkolan ja Joensuun konservatorioihin kansanmusiikkilinjalle, kun taas Vehomäki pyrkii yliopistoon.
— Ensi viikolla on pääsykokeet Helsinkiin lukemaan pohjoismaisia kieliä. En ole hirveästi sinne lukenut, mutta sopivasti, Vehomäki naurahtaa.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.