Kaupunginhallitus esittää alakoulua OKL:n rakennukseen — Kaupunginvaltuusto pääsee päättämään maanantaina

Kaupunginhallitus esittää äänin 9—1, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä.

Soila Puurtinen

Kaupunginhallitus esittää, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä.
Kaupunginhallitus esittää, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto pääsee sittenkin päättämään normaalikoululaisten tulevan koulun paikasta maanantaina. Kaupunginhallitus esittää äänin 9—1, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä.
Talo kunnostettaisiin perusopetuskäyttöön, ja muutto tapahtuisi syksyllä 2018. Normaalikoulu loppuu kuluvan lukuvuoden jälkeen, kun opettajankoulutus siirtyy Savonlinnasta Joensuuhun.
Keskikaupungin alueella ei nykyisin ole muuta alakoulua kuin normaalikoulu.
Normaalikoulun yläluokat siirtyvät kaupunginhallituksen esityksen mukaan Talvisalon kouluun, kuten sivistyslautakuntakin on esittänyt. Yläkoulua varten Talvisaloon ei tarvita laajennusta. Jos myös alakoulu siirtyisi Talvisaloon, sinne tarvittaisiin laajennus.

Kuninkaankartanonmäen alakoulu toimisi hallinnollisesti osana Talvisalon koulua.
Kaupunginhallituksen esityksen mukaan Kuninkaankartanonmäelle muuttaisivat myös Talvisalon 1.—6. luokkien pienryhmät.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi varapuheenjohtaja Teemu Hirvosen (sd.) esityksestä. Kannatuspuheenvuoron käytti varajäsen, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jonne Tynkkynen (kesk.). Samalla päätöksellä tuli kumotuksi sivistyslautakunnan päätös, jonka mukaan alakoululaisten koulupaikasta olisi vielä vaadittu lisäselvityksiä.
Äänestyksessä hävisi kaupunginjohtaja Janne Laineen esitys, jonka mukaan alaluokatkin olisi sijoitettu Talvisaloon ja rakennettu sinne laajennus.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.