Susi muutti koulukyytejä Parikkalassa — jälkiä on nähty aivan asutuksen liepeillä

Kolme kaatolupaa on haussa.

Parikkalassa on havaittu suden jälkiä hyvin lähellä asutusta.

Parikkalan keskustan liepeillä on ilmeisesti liikkunut viime päivinä susi. Tämän takia on ainakin koulukyytejä järjestelty hieman uusiksi.

— Petoyhdyshenkilöltä on minulle tullut tietoon, että sudesta on jälkihavaintoja Tarvassaaresta, Särkisalmesta, Savikummusta, Rautalahdesta, Siikalahdesta, Arkusjärveltä ja Ristimäestä, kertoo Kirjolan koulun rehtori Sarri Aalto.

Koululaisten vanhemmille on laitettu asiasta Wilman välityksellä tietoa ja linja-autoreittejä on tietyissä paikoissa muutettu.

— Perheiden kanssa on sovittu, että metsätaipaleilla huoltajat saattavat lapset linja-auton hakupaikkojen varteen.

Aallon mielestä on hieman epätavallista, että susi liikkuu näin lähellä taajama-aluetta. Hänestä hysteriaan ei ole kuitenkaan aihetta.

— Tänne on haettu kolmea sudenkaatolupaa. Riistapäällikkö on pyytänyt meiltä asiasta lausuntoa, ja sellainen laaditaan. Koululaisten vanhemmille on pyritty viestittämään huolellisuuden ja tarkkaavaisuuden merkitystä ulkona liikuttaessa.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut