Murhasta syytetty ja muut epäillyt ajoivat Kuortin ABC-asemalle sattumalta — Haastehakemuksen mukaan henkirikos oli erittäin raaka

Haastehakemuksen mukaan miehet kuljettivat ruumista pakettiautossa useita tunteja.

Mikko Kontti

Poliisi otti miehet kiinni ABC-aseman parkkipaikalta myöhään illalla.

Keski-Suomen käräjäoikeuden toimittama haastehakemus vahvistaa, että viime lokakuussa tapahtuneesta henkirikoksesta syytetty mies ja muut tapaukseen liittyvät miehet saapuivat Pertunmaalle Kuortin ABC-asemalle sattumalta.

Haastehakemuksen mukaan miehet kuljettivat ruumista pakettiautossa useita tunteja. Heidän tarkoituksenaan oli hävittää ruumis polttamalla tai hautaamalla.

Tuntien ajelun jälkeen yksi syytetyistä ajoi pakettiauton ABC-aseman parkkipaikalle. Haastehakemuksen mukaan he nostivat ruumiin sorakasan viereen Kuortin ABC-aseman rekkaparkkiin. Keskisuomalaisen mukaan yksi syytetyistä ilmoittautui tämän jälkeen itse poliisille. Poliisi otti miehet kiinni ABC-aseman parkkipaikalta myöhään illalla.

Henkirikos tapahtui Leivonmäellä Joutsassa, Keski-Suomessa, yksityisasunnossa lähes vuorokausi ennen kuin poliisi otti miehet kiinni Pertunmaalla.

Haastehakemuksen mukaan murha oli erittäin raaka. Uhrin pää oli muun muassa sahattu irti ja hänen raajansa irrotettu. Keskisuomalaisen mukaan riita sai alkunsa shakkipelistä. Sekä uhri että syytetyt olivat tapahtumien aikaan voimakkaasti alkoholin vaikutuksen alaisina.

Päätekijä on myöntänyt tapahtumat. 24-vuotiasta miestä syytetään 35-vuotiaan miehen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Hänelle syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta. 26- ja 37-vuotiaita miehiä syytetään hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi vanhempaa miestä syytetään huumausainerikoksesta.

Tapausta käsitellään Keski-Suomen käräjäoikeudessa tällä viikolla.