Parikkalan elinkeinojohtajan ero puidaan seuraavaksi hallinto-oikeudessa – Elinkeinojohtaja kiistää kunnallisvalituksessa erottamisen perusteet

Parikkalan kunnanvaltuuston päätöksen mukaan elinkeinojohtaja erotettiin, koska hän menetti työnantajansa luottamuksen.

Mika Strandén

Parikkalan elinkeinojohtajan ja kunnan välinen kahakka jatkuu Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.
Parikkalan elinkeinojohtajan ja kunnan välinen kahakka jatkuu Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Parikkalan entisen elinkeinojohtajan erottamista käsitellään seuraavan kerran Itä-Suomen hallinto-oikeudessa.

Entinen elinkeinojohtaja Pekka Reiman on jättänyt hallinto-oikeudelle kunnallisvalituksen, jossa vaatii hallinto-oikeutta kumoamaan Parikkalan kunnanvaltuuston huhtikuussa tekemän erottamispäätöksen.

Reiman vaatii myös Parikkalan kuntaa korvaamaan Reimanin oikeudenkäyntikulut, joita on toistaiseksi kertynyt lähes 17 000 euroa.

Valitusperusteiden mukaan kunnanvaltuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, koska Reimanin mukaan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen on ollut esteellinen toimimaan asiassa.

Lisäksi Reimanin 21-sivuisessa kunnallisvalituksessa todetaan, että kunnanvaltuuston päätös on lainvastainen, koska siihen ei ole lain edellyttämää asiallista ja painavaa syytä.

Parikkalan kunnanvaltuuston päätöksen mukaan elinkeinojohtaja erotettiin, koska hän menetti työnantajansa luottamuksen. Valtuuston päätöksen mukaan elinkeinojohtaja kieltäytyi hänelle annetuista tehtävistä, laiminlöi työtehtäviään ja käyttäytyi paheksuttavalla tavalla.

Valtuusto äänesti erottamisesta. Eropäätöksen puolella oli 20 valtuutettua, viisi vastusti erottamista ja kaksi äänesti tyhjää.