Enonkosken löytöeläinten hoidosta vastaa jatkossa Vehkan Lemmikkihoitola — Taina Ansela irtisanoi sopimuksen

Jaakko Avikainen

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Enonkosken kunnan alueella irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä vastaa Vehkan Lemmikkihoitola. Vastuuhenkilönä lemmikkihoitolassa on Anu Kosonen. Vehkan Lemmikkihoitola sijaitsee Kerimäen Ala-Kuonassa, joka on lähellä Enonkosken kunnan rajaa.

Eläinsuojelulain mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Enonkosken kunnan alueella aikaisemmin löytöeläinten hoidosta vastasi Taina Ansela, joka on irtisanonut sopimuksen.

Eläinsuojelulain mukaan talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan. Lemmikkihoitola perii Enonkosken kunnan alueelta löydettyjen löytöeläinten hoito- ja luovutusmaksujen ensisijaisesti eläimen omistajalta tai haltijalta. Mikäli eläimen omistajaa tai haltijaa ei tavoiteta, Vehkan Lemmikkihoitola sitoutuu 15 vuorokauden tilapäisen hoidon jälkeen huolehtimaan eläimen uudelleen sijoittamisesta tai lopettamisesta.

Vehkan Lemmikkihoitolassa on asianmukaiset tilat löytöeläinten hoitoon ja säilyttämiseen. Enonkosken kunnan alueelta löydetyistä eläimistä tulee tieto Vehkan Lemmikkihoitolan facebook-sivuille.

Savonlinnan kaupungin löytöeläinten vastaanotosta vastaa Löytöeläintalo Sepsis.

Parikkalan kunnan löytöeläimistä voi tiedustella numerosta 044 7811251.

Artikkelia muokattu 14.5. klo 9.45: Juttuun lisätty Savonlinnan kaupungin ja Parikkalan löytöeläinten vastaanottojen tiedot.