Metsäkulttuurista nautti ennätysyleisö

Viikonlopun aikana Luston Metsäkulttuuripäivillä vieraili kaikkiaan 5 850 kävijää.

Timo Seppäläinen

Savonlinnalainen Leo Löppönen näytti moottorisahaamisen mallia perjantaina pikakisassa.
Savonlinnalainen Leo Löppönen näytti moottorisahaamisen mallia perjantaina pikakisassa.

Luston Metsäkulttuuripäivät onnistuivat tänä vuonna yli odotusten, sillä tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana kaikkiaan 5 850 kävijää. Vilkkainta oli perjantaina ja etenkin lauantaina, mutta ei sunnuntain sadekuurotkaan karkottaneet yleisöä. Lauantaina Metkussa kävi 3 200 henkeä.
Pääesiintyjinä olivat Kairan kulkijat Kai Lehtinen ja Heikki Rantanen. Lisäksi ohjelmassa oli perinteiseen tapaan muun muassa työnäytöksiä, tori sekä näytteillä vanhoja traktoreita ja autoja.
Lauantaina ratkottiin moottorisahauksen SM, jonka tarkennetuissa tuloksissa voittajaksi selviytyi ilomantsilainen Jarmo Laatikainen. Hänellä oli tasan samat pisteet kauhajokelaisen Juha Paanasen kanssa. Ratkaisu Laatikaisen eduksi mitattiin lopulta kaatotarkkuudessa.
Kolmanneksi sijoittui Jukka Perämaa Kuortaneelta.
Moottorisahaveiston parhaat olivat Tarmo Kovanen, Markku Tuominen, Ulla Haglund, Juha Käkelä ja Trevor L´ Hirondelle.
Metsäkulttuuripäivät on Luston vuoden mittavin tapahtuma, jossa tuodaan esille suomalaista metsäkulttuuria ja -perinnettä. Samalla tarjoutuu metsäalan toimijoille, perheille ja kaikille metsiin liittyvästä kulttuuriperinnöstä kiinnostuneille kesäinen kohtaamispaikka. Metsäkulttuuripäivät tukee myös osaltaan Luston toimintaa valtakunnallisena metsäkulttuurin erikoismuseona.
Luston tiedotteessa kerrotaan, että vieraat tuntuivat olevan tyytyväisiä leppoisaan tunnelmaan ja monipuoliseen ohjelmatarjontaan.
Pääyhteistyökumppanina Metku-Metsäkulttuuripäivillä oli Metsämiesten Säätiö.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.