Lyhtyjä ei lasketa vesille tänä syksynä Savonlinnan Syystulet -tapahtumassa – Tilalle saadaan Taiteiden yö

Riihisaaren kallioille sytytetään virtuaalinen Toivon tuli symbolisoimaan poikkeusoloja.

Vili Väkeväinen

Savonlinnan Syystulet -tapahtuma on huipentunut yhteiseen lyhtyjen laskuun. Tänä vuonna näin tiivistä tapahtumaa ei voida järjestää, mutta tilalle saadaan kokonainen Taiteiden yö á la Savonlinna.
Savonlinnan Syystulet -tapahtuma on huipentunut yhteiseen lyhtyjen laskuun. Tänä vuonna näin tiivistä tapahtumaa ei voida järjestää, mutta tilalle saadaan kokonainen Taiteiden yö á la Savonlinna.

Savonlinnan Syystulet järjestetään 3.–6. syyskuuta poikkeusolojen vuoksi pienempinä osatapahtumina, kertoo tapahtumakokonaisuuden tuottava Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

Tulishow sekä yhteinen lyhtyjen lasku vesille illan hämärtyessä jäävät tämän vuoden ohjelmasta kokonaan pois.

Uutta on perjantain 4.9. myöhäsiltaan sijoittuva Taiteiden yö -tapatumaosio, jonka toteutuksesta vastaavat alueen taiteilijat, kulttuuriharrastajat ja käsityöläiset, heidän yhdistyksensä ja yhteisönsä sekä heidän toimintaansa läheisesti liittyvät yrittäjät.

Tarjolle tulee erilaisia taide-, kulttuuri- ja käsityöläisesityksiä sekä aktiviteetteja, joihin kävijät voi osallistua.

Tapahtuma alkaa Samiedun etkoilla

Uutta on myös Riihisaaren kallioille rakennettava virtuaalituli, joka kantaa nimeä Toivon tuli. Sen on tarkoitus symbolisoida kuluvan vuoden koronapandemian aiheuttamia poikkeusoloja.

Tapahtuma-alueena toimii Savonlinnan ydinkeskusta: Kauppatori, satama-alue sekä rantakatujen varret.

Syystulet alkavat Samiedun "etkoilla" jo torstaina 3. syyskuuta.

Ammattiopisto järjestää Kauppatorilla yritysten ja opiskelijoiden matching-tapahtuman, jossa savonlinnalaisilla yrityksillä ja opiskelijoilla on mahdollisuus löytää toisensa vaikkapa työharjoittelun merkeissä.

Lapsille aktiviteettiareena

Osuuskunta Villapakan järjestämät keskiaikamarkkinat jatkuvat Riihisaaren parkkipaikalla ja Komendantin puistossa sekä niiden lähiympäristössä perjantaista sunnuntaihin 4–6.9.

Myymässä nähdään myös paikallisia tuottajia ja käsityöläisiä. Savonlinnan kylät ry:n järjestämä syystori on avoinna 4–5.9. rantareitin varrella Martti Talvelan ja Timo Mustakallion puistoteiden varrella.

Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla Activity Makerin aktiviteettiareena, joka on avoinna 4–5.9.

Syystulet-tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkaistaan viikolla 33 kokonaisuudessaan Kolomosen verkko- ja Facebook-sivuilla.

Tiedotteessa kerrotaan, että mukaan tapahtumaa toteuttamaan voi vielä ilmoittautua.