Matkailijat löysivät alkuvuonna hyvin Savonlinnaan

Ulkomaalaisten matkailun kasvu Savonlinnassa on jopa 42,7 prosenttia edellisvuodesta.

Soila Puurtinen

Kotimaisten yöpymisten määrä lisääntyi Savonlinnassa alkuvuonna 2 900:lla ja ulkomaisten yöpymisten määrä noin 5 800:lla yöpymisellä.
Kotimaisten yöpymisten määrä lisääntyi Savonlinnassa alkuvuonna 2 900:lla ja ulkomaisten yöpymisten määrä noin 5 800:lla yöpymisellä.

Matkailun tilastokehitys lupaa hyvää Savonlinnan matkailuvuodelle.
— Matkailun kokonaiskasvu on ollut 11,7 prosenttia yöpymismäärillä mitattuna. Ulkomaalaisten matkailun kasvu on ollut jopa 42,7 prosenttia edellisvuodesta, kertoo kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan Hankekehitys Oy:stä.
Tilastokeskuksen tilastot valmistuvat jälkikäteen, mutta käytettävissä olevat tilastot kattavat tammi–toukokuun välisen ajan.
— Sieltä löytyy mairittelevia lukuja, vaikka kysymys ei olekaan Savonlinnan päämatkailusesongista. Kotimaisten yöpymisten määrä alkuvuonna lisääntyi 2 900:lla ja ulkomaisten yöpymisten määrä noin 5 800:lla yöpymisellä. Kasvupiikin selittää suurelta osin Venäjä, josta yöpyjien määrä lisääntyi 4 000:lla.
Matkailijoiden matkustuspäätöksiin vaikuttavat markkinoinnin lisäksi monet taloudelliset tekijät ja erilaiset trendit.
Venäjällä ruplan vahvistuminen on lisännyt intoa tulla Suomeen. Keski-Euroopan markkinoilla kiinnostusta Savonlinnaa kohtaan selittää Suomen saamat tunnustukset ja runsas positiivinen julkisuus matkailumaana.
Myös Visit Saimaan yhteinen markkinointipanostus on lisännyt erityisesti saksalaisten tietoisuutta Saimaasta ja Savonlinnasta matkakohteena ja suunnannut saksalaisten ja sveitsiläisten matkoja alueelle.
Yrityksistä saadut ennakkotiedot lupaavat myös kesä–elokuulta hyviä lukuja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.