Laitaatsalmen syväväylän viimeistely kestää koko tammikuun — Uudet sillat näkee nyt kelikamerastakin

Kelikamera auttaa päättämään, milloin aura tai hiekoitusauto lähtee liikkeelle.

Tuija Pauhu

Laitaatsalmessa viimeistellään uuden syväväylän ruopausta ja väylän pohjan eroosiosuojausta.
Laitaatsalmessa viimeistellään uuden syväväylän ruopausta ja väylän pohjan eroosiosuojausta.

Laitaatsalmen syväväylän viimeistely kestää tammikuun lopulle saakka, kertoo työmaapäällikkö Aki Loikkanen Destialta.

Laitaatsalmessa viimeistellään uuden syväväylän ruoppausta. Lisäksi väylän pohjaan ajetaan louhetta eroosiosuojaksi, joka tasaa pohjan ja estää kevyemmän aineksen liikkeelle lähdön.

Työmaalla on tammikuussa tehtäville viimeistelytöille ympäristöviranomaisten suostumus. Alkuperäinen ruoppauslupa oli voimassa vuodenvaihteeseen saakka.

Liikennettä voi seurata kelikamerasta

Laitaatsalmen siltojen liikennettä voi nyt seurata Liikenneviraston kelikamerasta, joka on ollut paikallaan viikon verran.

Kelikamerat ovat vapaasti katsottavissa netistä. Niiden varsinainen tarkoitus on antaa kunnossapidosta vastaaville tietoa keleistä.

Kunnossapidon pääurakoitsijan YIT:n Savonlinnan työmaapäällikkö Petri Inkinen kertoo, että kelikameroiden lisäksi seurataan sääennusteita sekä tiesääasemien antamia tietoja. Tiesääasemat kertovat muun muassa lumisateen määrästä ja lämpötiloista.

— Kyllä Laitaatsalmi on haasteellinen paikka, varmasti yksi niistä, joiden takia käynnistetään kunnossapitotoimenpiteet, Inkinen sanoo.

Laitaatsalmen kelikameraan on suora linkki tässä.

Tästä löydät muutkin Savonlinnan kelikamerat.

Syväväyläliikenne Savonlinnan kohdalla siirtyy Laitaatsalmeen.

Ensimmäinen syväväyläalus Laitaatsalmeen saapuu toukokuussa, sillä Saimaan kanavan liikennekausi alkaa 17. toukokuuta.

Kyrönsalmen sillat avattiin rahtialukselle viimeisen kerran joulukuun 29. päivän vastaisena yönä, kun Corinne ajoi Kyrönsalmesta.

Viimeinen syväväyläalus Kyrönsalmessa oli Carolina, jolle siltoja ei tarvinnut avata mutta ne avattiin sitä avustavalle jäänmurtajalle.

Itä-Savo oli mukana, kun sillat avautuivat Corinnelle. Katso juttu ja video tästä. (Juttu on vain tilaajille. Kokeile verkkopalveluja kaksi viikkoa ilmaiseksi.)