Savonlinnassa on päällystysrahaa 400 000 euroa — rahapulassa katujen kunto on heikentynyt

Lautakunta käsittelee päällystysohjelmaa ensi viikolla ja työt on määrä aloittaa kuun lopulla.

Tuija Pauhu

Savonlinnan kuluneimpia katuja aletaan päällystää toukokuun lopulla. Samusalontie Kellarpellossa on yksi kunnostamista vaativista kaduista.

Savonlinnan kaupungin tekninen lautakunta käsittelee kaupungin katujen päällystysohjelmaa ensi viikolla.

— Lautakunnalla on mahdollisuus vielä harkita asioita ja listata kohteita, mutta esityksen mukaan etupäässä on tarkoitus päällystää pää- ja kokoojakatuja. Niitä käytetään eniten ja ne myös eniten kuluvat, perustelee rakennuspäällikkö Harri Halko.

Kaupunginvaltuusto on varannut päällystystöihin talousarviossa 400 000 euroa. Se on selvästi enemmän kuin muutamana aiempana vuonna.

— Katujen kunto on pienistä määrärahoista johtuen lähivuosina heikentynyt. Palautetta on kaupunkilaisilta tullut, ja tietysti oma kunnossapito näkee tilanteen heikkenemisen päivittäin.

Menneen talven kelit olivat päällysteiden kannalta pahimmasta päästä.
— Leudoilla ja vetisillä keleillä nastarenkaat kuluttavat päällysteitä rankasti. Jos lumenpoistossa jotain säästyi, niin päällystepuolella se maksetaan moninkerroin. Niin sanottu perinteinen talvi olisi myös katukustannusnäkökulmasta paras.

Halko muistuttaa, että korjausten viivästyttäminen pahentaa tilannetta ja vaikuttaa lopulta myös liikenteen sujuvuuteen ja jopa liikenneturvallisuuteen.

— Ja se vasta maksaakin, jos katujen kantavat rakenteet vaurioituvat. Tämä on täysin mahdollista, ja silloin on pakko tehdä perusteellisempaa ja kalliimpaa remonttia.

Halko mainitsee perusteellisempaa kunnostamista vaativista pätkistä esimerkkeinä Samusalontien Kellarpellossa ja Nuottamiehentien eteläpään Pihlajaniemeltä.

— Näissä ei auta kuin lähteä korjaamaan kantavista rakenteista. On huonoja katuja muitakin.
Päällystystyöt on määrä aloittaa toukokuun lopulla. Kaupungilla on Lemminkäisen kanssa asiasta sopimus.

Sopimus on ollut 2+2-vuotinen. Ensi kesäksi päällystys pitää kilpailuttaa.

Lemminkäinen on ainoa päällystysyhtiö, jolla on Savonlinnassa asfalttiasema.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.