Savonlinnan junaliikenne on kulkenut sunnuntaina ajallaan — osa kaukojunista myöhässä

VR:n junaliikennettä on sunnuntaina haitannut tietojärjestelmän vika. Se saatiin korjattua, mutta kaukojunien liikenteessä on edelleen viivästyksiä.

Soila Puurtinen

Veturinkuljettaja Timo Kettunen auttaa kiskobussiin viikonloppua Savonlinnassa viettäneet Mervi Peltomäen ja Terhi Viinikanojan sekä tämän lapset Joonan ja Ainin.
Veturinkuljettaja Timo Kettunen auttaa kiskobussiin viikonloppua Savonlinnassa viettäneet Mervi Peltomäen ja Terhi Viinikanojan sekä tämän lapset Joonan ja Ainin.

Savonlinnan ja Parikkalan välinen kiskobussiliikenne on sunnuntaina kulkenut lähes täysin aikataulussa.
— Aamulla kello 11.30 vuoro Savonlinnaan oli vähän myöhässä, muuten ollaan kuljettu ajallaan, kertoi iltapäivän vuoroa kuljettanut veturinkuljettaja Timo Kettunen.

Koululahden pysäkillä kiskobussia odottaneilla Mervi Peltomäellä ja Terhi Viinikanojalla ei ollut tietoa junien sunnuntaisista aikatauluongelmista.
— Juuri sanoin, että tullaan ajoissa tähän, koska muuten emme tänään pääse lähtemään, Viinikanoja totesi.
Vantaalainen Viinikanoja lastensa Joonan ja Ainin kanssa sekä kotkalainen Peltomäki olivat Savonlinnassa viettämässä talvista viikonloppuretkeä.
— Kaikki aina puhuvat kesäkaupungista, mutta kyllä täällä talvinenkin viikonloppu hyvin menee. Tosin huomasi kyllä, että paikkoja oli kiinni, ystävykset kertoilivat.

Peltomäki kertoi maanantaina menevänsä iltavuoroon töihin, joten matkan edistyminen olisi siksikin suotavaa.
— Matkustan heidän kanssaan ensin Vantaalle ja sieltä vielä tänä iltana Kotkaan.

VR:n junaliikennettä on sunnuntaina haitannut tietojärjestelmän vika, joka saatiin aamupäivällä korjattua. Junaliikenteessä on kuitenkin myöhästymisiä.

Esimerkiksi Helsinki—Joensuu-välillä junat ovat olleet aamulla noin tunnin myöhässä. Iltapäivällä 15.17 Joensuusta lähtenyt juna Helsinkiin on aikataulusta myöhässä noin 30 minuuttia. Savonlinnasta on kiskobussiyhteys Helsingin ja Joensuun väliseen junaliikenteeseen.

VR ei toistaiseksi järjestä korvaavia linja-autoja, vaan matkustajat ohjataan seuraavaan mahdolliseen junayhteyteen. Matkaliput käyvät tänään kaikissa junissa ostetuille yhteysvälille.

Junaliikenteen tilanteen voi tarkistaa VR:n verkkosivuilta.

Anniina Jeskanen