Savonlinnan seurakunta onnittelee äitejä sunnuntaina– Kirkkojen portaille tuodaan ruusuja vapaasti noudettaviksi

Jumalanpalvelukset ovat siirtyneet verkkoon, mutta osa kirkoista on avoinna kahden tunnin ajan jumalanpalveluksen jälkeen.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan seurakunnan kirkkojen portaille tuodaan rajoitettu määrä ruusuja kello 11-13 sunnuntaina.
Savonlinnan seurakunnan kirkkojen portaille tuodaan rajoitettu määrä ruusuja kello 11-13 sunnuntaina.

Tulevana sunnuntaina, äitienpäivänä 10. toukokuuta, seurakunta kiittää ja onnittelee äitejä ruusuilla.

Koska yhteiset äitienpäiväjuhlat ja kukitukset jäävät tänä keväänä järjestämättä, ruusut tuodaan kirkkojen portaille vapaasti noudettaviksi.

Ruusuja on jaossa Savonlinnan Tuomiokirkolla, Enonkosken kirkolla, Kerimäen talvikirkolla, Punkaharjun kirkolla, Rantasalmen kirkolla ja Savonrannan kirkolla äitienpäivänä kello 11-13.

Myös perhe voi käydä noutamassa ruusun äidille. Ruusuja on rajoitettu määrä.

Äitejä muistetaan myös jumalanpalveluksissa. Perhejumalanpalvelus Kerimäen kirkosta striimataan kello 10 Kerimäen kappeliseurakunnan Facebook-sivulle.

Talvikirkko on jumalanpalveluksen jälkeen avoinna kahden tunnin ajan yksityistä rukousta ja hiljentymistä varten.

Savonlinnan Tuomiokirkon jumalanpalvelus alkaa kello 10 ja sitä voi kuunnella suorana lähetyksenä Savonlinnan seurakunnan verkkosivuilla tai Järviradion taajuudella 89,6 MHz.

Jumalanpalveluksen musiikkina kuullaan äiti-Mariaan liittyviä teoksia kuten Ave Maria, Salve Regina ja Magnificat. Tuomiokirkko on jumalanpalveluksen jälkeen avoinna yleisölle kahden tunnin ajan.

Myös Rantasalmen kirkon kello 10 alkavan jumalanpalveluksen voi kuunnella suorana lähetyksenä Savonlinnan seurakunnan verkkosivuilla.

Kaikki jumalanpalvelukset järjestetään ilman läsnäolevaa seurakuntaa.

Avoinna oleviin kirkkoihin saapuvia pyydetään muistamaan hyvä käsihygienia ja turvallinen välimatka muihin vieraisiin. Pienissäkin flunssaoireissa pyydetään jäämään kotiin.