Savonlinnan keskussairaalan uudisrakentamista vetää savonlinnalainen rakennusinsinööri — rakentamisen viitteitä nähdään jo ensi syksynä

Rakennusinsinööri Ilmari Marttila aloittaa vuoden alusta Sosterin projektipäällikkönä, vastuullaan keskussairaalan uudisrakennus, johon tulee uusi terveysasema.

Sosteri

Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro ja
uudisrakennushankkeen projektipäällikkö Ilmari Marttila keskussairaalan sillä
kulmalla, johon uusi terveysasema rakentuu.
Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro ja uudisrakennushankkeen projektipäällikkö Ilmari Marttila keskussairaalan sillä kulmalla, johon uusi terveysasema rakentuu.

Savonlinnalainen rakennusinsinööri Ilmari Marttila vetää Savonlinnan keskussairaalan yhteyteen rakennettavan terveysaseman rakennusprojektia.
Sairaalan yhteyteen rakennetaan uudisrakennus, jonka on määrä olla käytössä vuonna 2021.

Marttila toimii rakennustyössä projektipäällikkönä. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2018 alusta.

Tämän kokoluokan rakennusprojekteja ei muita tällä alueella ole.

Marttila on rakennusalan konkari. Hän on ollut mukana erilaisissa ja eri kokoluokan rakennushankkeissa.

— Tässä iässä kun osaamista on jo karttunut, on hienoa saada tämän kokoluokan rakennusprojekti vetovastuulle, Marttila sanoo Sosterin tiedotteessa.

Uudisrakennus on noin 20 miljoonan euron hanke.
— Tämän kokoluokan rakennusprojekteja ei muita tällä alueella ole.

Viitteitä rakentamisesta näkee jo ensi syksynä

Terveyskeskuksen ja keskussairaalan yhdistämisellä tavoitellaan sujuvien ja monialaisten palvelujen tarjoamista asiakkaille.

Rakennusprojekti alkaa tammikuun alussa aikataulun suunnittelulla. Projekti etenee sitten kilpailutukseen ja valintaan. Sekä suunnitteluun että kilpailutukseen on varattu aikaa. Varsinaisten rakennustöiden on määrä alkaa keväällä 2019.

Itä-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro arvioi, että ensimmäiset viitteet rakennusprojektista nähdään sairaalan alueella syksyllä 2018.

— Silloin tehdään jo piha-aluejärjestelyjä. Loppuvuodesta alkavat myös uuden parkkipaikan rakennustyöt.