Vaalikone: Enemmistö Savonlinnan kuntavaaliehdokkaista säilyttäisi Kerimäen lukion, jos oppilaita on vähintään 35 — Muuttaako uusi valtuusto nykyisen valtuuston päätöstä, jolla turvaraja poistettiin?

Yli 83 prosenttia Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista pitäisi kiinni kuntaliitossopimuksessa neuvotellusta oppilasrajasta. Vaalikoneen perusteella tiedetään sekin, että lukion turvarajaa kannattaa vähintään 61 prosenttia kaikista Savonlinnan kuntavaaliehdokkaista.

Tuija Pauhu

Kerimäen lukiotoimipisteelle neuvoteltiin kuntaliitossopimuksessa 35 oppilaan turvaraja. Kaupunginvaltuusto poisti rajan vuonna 2015. Nyt enemmistö kuntavaaliehdokkaista kannattaa rajasta kiinni pitämistä.
Kerimäen lukiotoimipisteelle neuvoteltiin kuntaliitossopimuksessa 35 oppilaan turvaraja. Kaupunginvaltuusto poisti rajan vuonna 2015. Nyt enemmistö kuntavaaliehdokkaista kannattaa rajasta kiinni pitämistä.

Enemmistö Savonlinnan kuntavaaliehdokkaista haluaa säilyttää lukion toimipisteen Kerimäellä, jos sen oppilasmäärä pysyy yli 35:n.

Yli 83 prosenttia Itä-Savon vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista pitäisi kiinni kuntaliitossopimuksessa neuvotellusta oppilasrajasta, jonka kaupunginvaltuusto tosin vuonna 2015 täpärässä äänestyksessä jo kertaalleen poisti.

Vaalikoneen perusteella tiedetään sekin, että lukion turvarajaa kannattaa vähintään 61 prosenttia kaikista Savonlinnan kuntavaaliehdokkaista. Vaalikoneeseen on vastannut 74 prosenttia ehdokkaista, joita on yhteensä 197.

Vaalikonevastausten perusteella kaikissa puolueissa selvä enemmistö kannattaa Kerimäen lukiotoimipisteen turvarajaa.

Toisaalta kaikissa puolueissa, vasemmistoliittoa lukuun ottamatta, on ainakin jossain määrin halukkuutta luopua turvarajasta. Vasemmistoliitonkaan kannan yhtenäisyydestä ei vaalikoneen perusteella tiedetä, sillä puolueen vastausprosentti oli muita matalampi.

Lukion turvarajasta haluavat pitää kiinni muun muassa Savonlinnan kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen (kesk.), kokoomuksen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Ari Ora ja SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Eija Stenberg.

— Linjauksista pidettävä kiinni. Vaikuttaa myös peruskoulun opettajien työtilanteisiin ja opettajien saatavuuteen, Parkkinen kirjoittaa vaalikoneessa.

Yksitoista prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että lukion turvarajasta voidaan luopua. Jokseenkin sitä mieltä ovat muun muassa keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Anne Herttuainen, valtuuston nykyinen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) ja kokoomuksen kunnallisjärjestön edellinen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Sampsa Kokko.

— Kovin pienessä koulussa valinnaisuus kärsii, ja Savonlinnassa on lukiot, joihin ei Kerimäeltä ole kovin pitkä matka, Herttuainen kirjoittaa.

— Lukion Kerimäen toimipiste kannattaa säilyttää niin kauan kuin se on toiminnallisesti järkevää eikä se vie (kohtuuttomasti) resursseja keskustan toimipisteeltä, Kokko kirjoittaa.

Vaalikone löytyy täältä.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo