Suvi-veneet siirtyy Nojanmaahan Uittokalusteen yhteyteen ja saa esittelytilan paraatipaikalle matkustajasataman ja Riihisaaren väliin

Veneiden valmistus alkaa lokakuussa, varasto siirtyy jo aiemmin. Kaupunki myönsi yritykselle 50 000 euron tuen lähinnä varastoalueen kunnostamiseen ja aitaamiseen.

Antti Kurra

Aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Suvi-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen (vas.) ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kättelivät.
Aiesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Suvi-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Aki Karjalainen (vas.) ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kättelivät.

Suvi-veneet Oy keskittää tuotantotoimintansa Savonlinnan Nojanmaahan. Vahvan markkina-aseman kotimaassa omaavat Suvi-veneet tehdään jatkossa Uittokalusto Oy:n omistamassa kiinteistössä Taitajantiellä.

Näkyvin osa toimintaa on kuitenkin veneiden tuleva esittelyalue Savonlinnan paraatipaikalla, matkustajasataman ja Riihisaaren välillä.
Savonlinnan kaupunki ja Suvi-veneet Oy allekirjoittivat torstaina aiesopimuksen, jolla kaupunki myöntää tällä hetkellä 20 henkilöä työllistävälle yhtiölle 50 000 euron suuruisen tuen.

Tuki on tarkoitus käyttää veneiden varastoalueen kunnostamiseen ja aitaamiseen sekä valomainoksen toteuttamiseen. Sopimus sisältää myös luvan näyttelyalueelle.

Suvi-veneen toimitusjohtajan Aki Karjalaisen mukaan yhteistyöneuvottelut kaupungin kanssa ovat sujuneet hyvin.
— Neuvottelut ovat sujuneet erittäin hyvin, mitään negatiivista sanottavaa yhteistyöstä minulla ei ole, Karjalainen korosti.

Soila Puurtinen

Lasikuituiset Suvi-veneet valmistetaan jatkossa Savonlinnan Nojanmaassa. Kuvassa venettä valmistetaan yhtiön entisissä tuotantotiloissa.
Lasikuituiset Suvi-veneet valmistetaan jatkossa Savonlinnan Nojanmaassa. Kuvassa venettä valmistetaan yhtiön entisissä tuotantotiloissa.

Tuotanto alkaa jo syksyllä

Suvi-veneet on yksi Suomen johtavista venevalmistajista 1800 veneen vuosituotannollaan. Joka neljäs Suomessa myyty vene on Suvi-vene. Veneitä viedään lisäksi Ruotsiin ja Norjaan.

Yritys teettää lisäksi alihankintana noin 200 venettä vuodessa.

32 vuotta vanha yritys on valmistanut historiansa aikana noin 60 000 sisävesiolosuhteisiin soveltuvaa venettä. Veneitä on tehty Kesälahdella ja Enonkoskella, mutta tuotanto keskitetään nyt kokonaan Savonlinnaan.

Yrityksen tavoitteena on ottaa varastoalue käyttöön syyskuussa ja aloittaa venetuotanto uusissa tiloissa tämän vuoden lokakuussa.

Tavoitteena viennin kasvu

Kaupunginjohtaja Janne Laine uskoo Suvi-veneen tuovan kaupunkiin positiivista ilmettä.
— Savonlinnan kaupunki haluaa entistä enemmän, että Suvi-vene vahvana kuluttajabrändinä vahvistaisi Savonlinnan imagoa yritys- ja teollisuuskaupunkina.

— Yhtiöllämme on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät ja tavoitteenamme on lisätä vientiä voimakkaasti, sanoo Karjalainen.

Toiminnan keskittäminen Savonlinnaan sekä hyvin alkanut yhteistyö kaupungin kanssa tukee Karjalaisen mukaan tavoitetta.

Laineen mukaan kaupunki turvaa solmitulla sopimuksella venevalmistajan pysymisen Savonlinnan seudulla. Lisäksi kaupunki on mukana luomassa välillisesti uusia kasvumahdollisuuksia.
— Kaupungin tavoitteena on luoda yleisiä edellytyksiä teollisten ja muiden investointien saamiseksi Savonlinnaan, Laine korosti.

Juttuun lisätty toimitusjohtaja Aki Karjalaisen ja kaupunginjohtaja Janne Laineen kommentit torstaina 5.7. klo 15.20.

Timo Seppäläinen

Suvi-veneet mahtuu samoihin tiloihin Uittokalusteen kanssa.
Suvi-veneet mahtuu samoihin tiloihin Uittokalusteen kanssa.

Korjattu yrityksen ikä (ei 10 vaan 32 vuotta) 6.7. kello 7.17.