Heinäveden kaivoshanke herättää ristiriitaisia tunteita paikkakunnalla: "Paikallisessa Facebook-ryhmässä on kyllä paljon sitä henkeä, että kaadetaan koko hanke"

Tiina Kukkonen

Alpo Kupiainen.
Alpo Kupiainen.

Heinävedellä järjestetään keskiviikkoiltana infotilaisuus paikkakunnan kaivoshankkeesta, joka on noussut kovaksi puheenaiheeksi seudulla. Itä-Savo selvitti, mitä mieltä paikkakunnalla kaivoksesta todella ollaan: grafiittikaivos Heinävedelle, kyllä vai ei? 

Alpo Kupiainen, Heinävesi

— Kyllä minun puolestani. Toisihan se työpaikkoja Heinävedelle. Kyllä kai nykymenetelmillä pystytään turvaamaan se, ettei luonto mene pilalle.

Tiina Kukkonen

Merja Ikäheimonen.

Merja Ikäheimonen, Leppävirta

— Työpaikkoja pitäisi saada, mutta ympäristövaikutukset mietityttävät. Tulisiko siitä toinen Talvivaara? Ei kai se aina voi epäonnistua. Paikallisessa Facebook-ryhmässä on kyllä paljon sitä henkeä, että kaadetaan koko hanke.

Tiina Kukkonen

Raija Ruuskanen.

Raija Ruuskanen, Heinävesi

— Ei missään nimessä! Vedet pilaantuu. Minulla on mökki Heinäveden reitin varrella.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet