Kerimäen lähidemokratiaillassa ihmeteltiin, miksi kirjasto menee kiinni kello 16, kun päivän posti tulee vasta silloin?

Kerimäellä haluttiin tietää, että miksi Kerimäellä ei ole muovinkeräyspaikkaa ja miksi sirkuskentästä yhtäkkiä aletaan periä vuokraa?

Soila Puurtinen

Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen ihmettelee, että miksi kaupunki ei tule vastaan tapahtumajärjestäjiä tilavuokrissa?
Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen ihmettelee, että miksi kaupunki ei tule vastaan tapahtumajärjestäjiä tilavuokrissa?


Kerimäkitalon valtuustosalissa lähidemokratia otettiin vakavasti.
Kerimäkeläiset toivoivat muun muassa kohtuutta kaupungin tilavuokriin, muovinkeräyspaikan, päivälipun koko Savonlinnan seudulle, Kantatielle numero 71 kevyen liikenteen väylän, kirkonmäelle lisää käymälöitä, avantouintipaikan ja pääsyn kellotapulin näkötorniin.
Miksi kirjasto menee kiinni kello 16, kun päivän posti tulee vasta silloin?

Kerimäen lähidemokratiafoorumin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Jesse Härkönen. Koska hän oli estynyt tulemaan paikalle, kokousta johti kunnallisneuvos Kauko Rauhansalo.

Foorumin puheenjohtajana Härkönen valmistelee yhdessä elinkeinojohtajan Janne Weanderin kanssa asialistan seuraavaan tapaamiseen. Lähidemokratiafoorumi kokoontuu kahdesti vuodessa.

Iikka Muhonen puki monen paikalla olijan ajatukset sanoiksi, kun hänelle tuli mieleen lähidemokratiafoorumista lakkautettu aluejohtokunta, joka nopeasti tarttui asioihin ja rahaakin oli jonkin verran toteuttamaan asioita. Aluejohtokunta-aikoja oli monella ikävä. Silloin kuntalaisia kuultiin ja asiat toteutuivat.

Matti Rautiainen, joka oli tullut asukkaana, ei viran puolesta, paikalle, korosti sitä, että tässä ei olla valitsemassa uutta toimielintä. Lähidemokratiamalli ei ole mikään aluejohtokunta, se ei ole mikään päättävä elin. Tämä on suoraa demokratiaa, jossa kuullaan kansalaisia.

Pro Puruvesi ry:n Reijo Jantunen sanoi, että kun aluejohtokunta lakkautettiin, avustuksien jako on ollut pallottelua päättäjiltä toiselle. Jari Silvennoinen kertoi tästä esimerkin. Kun Pro Puruvesi haki toimintaansa 2 000 euron avustusta kaupungilta, sitä palloteltiin neljässä eri paikassa lautakunnalta toiselle ja avustusta ei ole vieläkään tullut.

Elinkeinoasiamies Juha Turtiainen vastasi, että se on sopeutumisprosessia aluejohtokuntien lopettamisen jälkeen.

Kaupunki keksi alkaa periä vuokraa sirkuskentästä

Soila Puurtinen

Kerimäki-seuran Iikka Muhonen (seisomassa) haluaisi tietää, miksi kellotapulin näköalapaikalle ei pääse enää, vaikka portaissa lukee "Kiipeäminen omalla vastuulla."
Kerimäki-seuran Iikka Muhonen (seisomassa) haluaisi tietää, miksi kellotapulin näköalapaikalle ei pääse enää, vaikka portaissa lukee "Kiipeäminen omalla vastuulla."

Keiku ry:n puheenjohtaja Jussi Silvennoinen ihmettelee, miksi kaupunki haluaa periä vuokraa Kerimäen sirkuskentästä?
Silvennoinen sanoo, ettei Puruvesi Popin järjestäminen siihen vuokraan kaadu, mutta hän haluaa periaatteellisen keskustelun siitä, maksavatko kaikki muutkin vuokraa sirkuskentästä?
Sirkuskenttää käytetään monipuolisesti, muun muassa urheiluseurat ja koiraharrastajat käyttävät sitä.

Silvennoinen kertoo toisen esimerkin. Keikulla on yhteistyökumppanina Localhost, jossa 16-vuotiaat nuoret miehet järjestävät pelitapahtumia. Joskus tapahtumaa ei ole voitu järjestää, koska kaupunki perii kohtuuttomia vuokria koulutiloista.
—Kun nuoret yrittävät järjestää jotain, näinkö kaupunki tukee?

Seuraava lähidemokratiatapaaminen on 14.3. kello 17 kaupungintalon valtuustosalissa. Se on tarkoitettu Savonlinnan keskustaajaman ulkopuolella asuville entisen Säämingin alueen asukkaille.
Seuraavalla viikolla järjestetään Punkaharjun ja Savonrannan lähidemokratiatapaamiset: Punkaharju 20.3. kello 17 Punkaharjutalo. Savonranta 27.3. kello 17 Savonrannan koulu, ruokasali.