Käenkellon päiväkodin tilalle suunnitellaan nyt pikavauhdilla uusia tiloja

Rantasalmen uusien päiväkotitilojen suunnittelu etenee, kun kuvassa olevan Käenkellon päiväkodin tilalle etsitään uusia tiloja. Kunnanhallitus nimesi virallisen työryhmän selvittämään asiaa.

Tuija Pauhu

Käenkellon päiväkodin tilalle tarvitaan uudet tilat, sillä vanhasta rivitalosta tehty päiväkoti ei vastaa nykyajan vuoropäivähoidon tarpeisiin.
Käenkellon päiväkodin tilalle tarvitaan uudet tilat, sillä vanhasta rivitalosta tehty päiväkoti ei vastaa nykyajan vuoropäivähoidon tarpeisiin.

Rantasalmen päiväkotitilojen suunnittelu etenee. Uusi työryhmä alkaa lähipäivinä suunnitella vaihtoehtoisia tiloja nykyisen Käenkellon päiväkodin tilalle, jotka sijaitsevat Honkakujalla.

— Alun perin tilat on rakennettu rivitaloksi ja ne on muutettu päiväkodiksi. Toiminnallisuus ei vastaa tarkoitusta, kun normaaleista asunnoista on väkisin tehty päiväkoti, kertoo Rantasalmen hallintopäällikkö Harri Korhonen, joka on uuden päivähoitoyksikön suunnittelutyöryhmän koollekutsuja.
Myöskään kiinteistön ikä ja kunto eivät Korhosen mukaan vastaa tätä päivää.

Viime vuoden aikana kartoitettiin mahdollisia kunnassa olemassa olevia tiloja, jotka voitaisiin remontoida vuoropäiväkodin käyttöön. Asiaa selvittäneen vapaamuotoisen työryhmän näkemyksen mukaan paras ratkaisu olisi, että Kerttulan päiväkodin yhteyteen rakennettaisiin lisäsiipi vuoropäiväkodin tiloiksi.
Tällöin kaikki päivähoidon lapset olisivat saman katon alla, mistä olisi monenlaista hyötyä. Päiväkoti voisi pärjätä yhdellä keittiöllä ja henkilökunta voisi helpommin paikata toistensa poissaoloja, mikä voisi parantaa lasten turvallisuutta.
Kerttulan laajennusta perustellaan myös päiväkodin keskeisellä sijainnilla. Lapsilla olisi päiväkodista lyhyt matka kirjastoon, rantapuistoon, jäähalliin, harjumetsään ja muihin liikuntatiloihin.
Muina vaihtoehtoisina päiväkotitiloina tutkittiin kunnantalon alakerta, seurakunnan Kirkkorinteen tila, Järviluonnonkeskus, Kotivalo-kiinteistö ja nykyinen Käenkellon päiväkoti.

Uusi työryhmä ottaa huomioon kaikki vaihtoehdot. Päätöksiä on tarkoitus saada aikaan nopeasti, sillä vaihtoehdon valitsemisen jälkeen tarvitaan vielä aikaa rakennustöiden suunnitteluun.
Työryhmään kuuluu kunnasta Harri Korhosen lisäksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eero Sistonen (kesk.) ja varhaiskasvatuksen esimies Tiina Vepsä sekä Järvi-Saimaan Palveluista kiinteistöinsinööri Oiva Turunen ja heidän sijaisensa. Lisäksi Käenkellosta on henkilöstöedustus.
Päiväkotitilojen suunnitteluun on varattu kunnan budjetissa tälle vuodelle 50 000 euroa ja toteuttamiseen on suunniteltu ensi vuodelle miljoonan euron määrärahaa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.