Fuksikaverukset osallistuivat Kampusrysäykseen kylpytakeissa ja seppeleet päässä

Ensimmäinen opiskeluvuosi Savonlinnassa, toinen Joensuussa. Kaiken on luvattu sujuvan hyvin.

Antti Varonen

Fuksikaverukset osallistuivat Kampusrysäykseen kylpytakeissa ja seppeleet päässä

Vaikka Savonlinnan kampuksen lukuvuoden avajaisjuhlassa oli ilmassa haikeutta, ei opiskelijoiden Kampusrysäyksessä oltu surkeina.

Fuksit, jyväskyläläinen Susanna Parkkonen sekä helsinkiläiset Saara Turunen ja Nea Puikkonen, olivat varustautuneet opiskelijatapahtumaan varsin persoonallisilla tarvikkeilla: takin virkaa toimittivat kylpytakit, kainalossa keikkuivat muovisangot ja kutreilla omatekemät seppeleet.

Antti Varonen

- Seppeleet olivat Saaran idea, Susanna Parkkonen kertoo.

Jokaisella oli mukana oma vasta, jolla vierustoveria oli mukava läpsytellä.

Hyväntuuliset luokanopettajaopiskelijat iloitsivat siitä, että ehtivät kokea myös Savonlinnan kampuksen ennen Joensuuhun siirtymistä.

- Fiilikset ovat kyllä sekavat, kun ajattelee, että nyt on ensimmäinen opiskeluvuosi ja ensi vuonna sama uudestaan, kun kaikki on taas uutta, Parkkonen pohti.

Ajatus runsaammista sivuainevaihtoehdoista Joensuussa miellyttää. Parkkonen ja Turunen ovat luottavaisia, että siirto Joensuun kampukselle sujuu hyvin, Puikkosen odotukset ovat hieman varauksellisemmat.

- On vähän epäilyksiä, vaikka kyllähän niin luvataan.

Kampusrysäys käynnistyi lukuvuoden avajaisjuhlan ja kahvituokion jälkeen. Ohjelmassa oli ainakin musiikkia, Punkaharjun Lions Clubin jäsenten valmistamaa kasvishernekeittoa lisukkeineen sekä lörtsynsyöntikilpailu.

Seija Gustavsson

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.