Tiittalan kartano valmistautuu jännityksellä loppuvuoteen – Vohvelikahvila ja joulupuoti avautuvat joulukuuksi

Mukavasti kesän aikana kävijöitä huokutellut Tiittalan kartano valmistautuu loppuvuoteen. Luvassa on ohjelmaa lounaista konsertteihin sekä pieni joulupuoti.

Tiittalan kartano

Tiittalan kartano valmistelee loppuvuottaan kovaa vauhtia.
Tiittalan kartano valmistelee loppuvuottaan kovaa vauhtia.

Tiittalan kartanolla valmistellaan loppukauden tapahtumia koronapandemian aiheuttamien muutosten keskellä, kertoo Tiittalan kartano tiedotteessaan.

Kartanon kesä sujui epävarman kevään jälkeen hyvissä tunnelmissa. Kartanon isännän Timo Huttusen mukaan Sulkavan oman kylän väki sekä paikkakunnalla liikkuneet turistit löysivät hyvin Vohvelikahvilan ja Rantamakasiinin palvelut.

Kartanon ja Rantamakasiinin konsertit ja tapahtumat saivat nekin väkeä hyvin liikkeelle ja kartanon majoituskapasiteetti oli koko kesän hyvällä käyttöasteella.

Koronaviruksen ote ei kuitenkaan ole hellittänyt. Tiittalan kartano on noudattanut tarkasti aiempia ravintoloita koskevia menettelytapoja, ja nyt ollaan valmistelemassa loppukauden tapahtumia.

Loppuvuoden tapahtumakalenteri käynnistyy pyhäinpäivän aattona perjantaina 30. lokakuuta Kekrikekkereillä Tiittalan kartanolla.

Kekkereillä on luvassa Kekrin Pubivisa, bingo ja pientä purtavaa. Pyhäinpäivänä lauantaina 31. lokakuuta kartano avaa ovensa kynttilälounaalla.

Mielestämme poikkeusoloissakin taiteilijoilla on oltava mahdollisuuksia esiintymisiin ja taiteen käyttäjillä oikeus nauttia näistä esiintymisistä. — Timo Huttunen

Kartanon isänpäivänlounas tarjoillaan sunnuntaina 8. marraskuuta ja joulunajan Vohvelikahvila aukeaa 1. joulukuuta tiistaina tutuilla aukioloajoilla kello 12–18 maanantaista lauantaihin.

Hallituksen linjaamat uudet rajoitukset eivät Tiittalan kartanolla aiheuta suuria poikkeusjärjestelyjä. Kartanolla on väljät tilat, ja asiakaspaikkoja on yli 120. Näin ollen kartanon tapahtumat ja Vohvelikahvila voivat palvella 50–60 asiakasta kerrallaan eikä toiminnan odoteta ruuhkautuvan missään vaiheessa.

– Keittiömestarimme Laura Kuusela on kehittänyt edelleen kartanon ja Willa Lähteen joulumenuja ryhmille, ja uudistetun ruokalistan lisäksi Vohvelikahvilan tarjonta on uudistunut jouluiseksi. Vohvelikahvilan yhteyteen avataan pieni joulupuoti, josta voi tilata jouluksi take away -ruokia, iloitsee kartanovastaava Iina Reponen Tiittalan kartanon tiedotteessa.

Uutena vuotena kartanon tähti-illassa esiintyy Antti Railio.
Uutena vuotena kartanon tähti-illassa esiintyy Antti Railio.

Tiittalan kartanolla on ollut perinteenä järjestää kesäkonserttien lisäksi myös joulun Tähti-ilta, jossa on esiintynyt nimekkäitä artisteja. Nyt joulun Tähti-ilta on siirretty uuteen vuoteen, jolloin Tähti-illassa 31. joulukuuta esiintyy Voice of Finland -voittaja Antti Railio.

Railiolla on kattava konserttikiertue joulun molemmin puolin, ja Sulkavalle hän saapuu uudenvuodenaattona.

– Olemme halunneet pitää Tiittalan kartanolla myös kulttuuritarjontaa yllä, poikkeusoloista huolimatta. Mielestämme poikkeusoloissakin taiteilijoilla on oltava mahdollisuuksia esiintymisiin ja taiteen käyttäjillä oikeus nauttia näistä esiintymisistä. Olemme laatineet selkeät turvallisuusohjeet ja noudatamme niitä, kartanon isäntä Timo Huttunen muistuttaa.