Savontien liikenneympyrään tulee ”ohituskaista”

Vielä ei ole varmaa, tehdäänkö rekkojen kulkua helpottava muutos tänä vuonna vai ensi vuonna.

Vielä ei ole varmaa, tehdäänkö rekkojen kulkua helpottava muutos tänä vuonna vai ensi vuonna.

Savontien liikenneympyrä Savonlinnassa saa ohituskaistan, jota pitkin pääsee sivuuttamaan liikenneympyrän. Uudistus liittyy Laitaatsalmen siltojen rakennustyömaahan. Uusi silta on 24,5 metriä korkea.

— Rekat pääsevät paremmin nousemaan sillalle, kun niiden ei tarvitse pysähtyä kiertoliittymään, sanoo työmaapäällikkö Aki Loikkanen Destialta.

Savontien liikenneympyrä on jatkossa osittain kaksikaistainen ja osittain yksikaistainen. Olennaista on, että ympyrä on käytössä nykyiseen tapaan niin, että liikenneympyrään pääsee kaikista kolmesta suunnasta ja matkaa voi jatkaa mihin tahansa kolmesta suunnasta.

Loikkanen ei vielä osaa varmasti sanoa, milloin liikenneympyrän ”ohituskaista” rakennetaan. Urakkasuunnitelman mukaan se tehdään vuonna 2018. Loikkasen mukaan on kuitenkin mietittävä, pitäisikö se tehdä jo ennen kuin Laitaatsalmen ensimmäinen uusi silta otetaan käyttöön. Eteläinen silta valmistuu tämän vuoden syksyllä.

Kello 18.30 korjattu kuvitus myös mobiilikäyttäjille sopivaksi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.