15 hakijaa Samin johtajan ja rehtorin virkaan — katso haastatteluihin valitut

Eläkkeelle jäävän Keijo Pesosen seuraajan nimen pitäisi olla selvillä toukokuussa.

SAMI:n johtajan ja rehtorin tehtävään hakeneista viisi valittiin haastatteluihin, mutta yhden nimeä ei aluksi julkaistu. Toimituksen pyynnöstä nimi lopulta tuli julki.
SAMI:n johtajan ja rehtorin tehtävään hakeneista viisi valittiin haastatteluihin, mutta yhden nimeä ei aluksi julkaistu. Toimituksen pyynnöstä nimi lopulta tuli julki.

Itä-Savon koulutuskuntayhtymän Samin johtajan ja rehtorin virkaan saapui määräaikaan mennessä 15 hakemusta.

Yhtymähallitus valitsi viisi henkilöä haastatteluihin. He ovat DI Sami Pekonen Savonlinnasta, TtT Jukka Soininen Kuopiosta, KTM Timo Kärkkäinen Pattijoelta, FT Marja Tuomainen Vantaalta sekä yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Virkaa hoitaa tällä hetkellä Keijo Pesonen, joka jää eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018.

Virkaa hakivat lisäksi KTM, FM Juha Ahonen Jyväskylästä, MMT, DI Jalo Aminoff Karjalohjalta, Kone- ja tuotantoinsinööri Tiina Alho Outokummusta, DI Seppo Mustonen Kuvansista, Insinööri YAMK Marko Noronen Jyväskylästä, DI, rakennusarkkitehti Esko Nousiainen Imatralta, KM Paavo Putus Savonlinnasta, THM Katri Rämänen Kuopiosta, FM Hannu Wuorela Tartosta ja insinööri YAMK Harri Åkerfelt Savonlinnasta.

Yhtymähallitus nimesi viran täyttämistä valmistelevaan haastatteluryhmään luottamushenkilöistä yhtymähallituksen varapuheenjohtajan Tuukka Suomalaisen, yhtymävaltuuston puheenjohtajan Tommi Tuunaisen, yhtymähallituksen jäsenen Heli Laamasen sekä eläkkeelle jäävän rehtori Keijo Pesosen ja talousjohtaja Terhi Juutilaisen.

Tavoitteena on, että yhtymähallitus päättää nimeämisesityksestään yhtymävaltuustolle 26.4. ja yhtymävaltuusto päättää uuden viranhaltijan valinnasta 24.5.2017.

Lisäys: Itä-Savon toimitus ei saanut tietoonsa viidennen jatkohaastatteluun valitun nimeä, koska Itä-Savon ammattikoulutuksen kuntayhtymän hallitus oli päättänyt noudattaa hakeneen toivomusta olla antamatta nimeä julkisuuteen.
Kuntayhtymän johtajan ja rehtorin Keijo Pesosen mukaan hän ei voi toimia hallituksen päätöksen vastaisesti ja kertoa nimeä julkisuuteen.
– Voimme kertoa nimen vasta sen jälkeen kun yhtymähallitus on tehnyt asiasta mahdollisesti uuden päätöksen, Pesonen kommentoi päätöstä lomaltaan.
Pesonen perustelee yhtymähallituksen päätöstä sillä, että se noudattaa yleisesti hyväksyttyä hyvää hallintotapaa.

Juttua korjattu: Keijo Pesonen jää eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018, ei tänä vuonna keväällä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.