Savonlinnan kirjastoauto pysähtyy joksikin aikaa tammikuun jälkeen – Kukaan ei tiedä, milloin se taas lähtee reitilleen

Kaupunki etsii uutta virkailija-kuljettajaa eläkkeelle jäävän tilalle.

Tuija Pauhu

Savonlinnan kirjastoautoon etsitään uutta virkailija-kuljettajaa.
Savonlinnan kirjastoautoon etsitään uutta virkailija-kuljettajaa.

Savonlinnan kirjastoautopalvelut jäävät tauolle 31. tammikuuta, kun kirjastoauton virkailija-kuljettaja jää lomien kautta eläkkeelle. Kaupunginvaltuusto äänesti talousarviokokouksessaan joulukuussa, että kirjastoauto jatkaa toimintaansa.

Kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo kertoo, että kuljettaja-virkailijan tehtävä laitetaan hakuun. Rantasuo sai tällä viikolla luvan täyttää vakanssin maaliskuun alusta alkaen. Nykyinen toimenhaltija jää virallisesti eläkkeelle huhtikuun alussa.

Rantasuo arvelee, että uuden kuljettaja-virkailijan löytymiseen voi mennä aikaa, koska kirjastoautoissa työskentelevistä kirjastovirkailija-kuljettajista on valtakunnallisesti pulaa. Siksi hän ei osaa sanoa, kuinka pitkäksi kirjastoautopalvelujen tauko venähtää.

Kirjastovirkailija-kuljettajan tehtävään vaatimuksena on ammatilliseen ajoon oikeuttava C-ajokortti sekä vähintään opistotasoinen tutkinto, johon sisältyy kirjastoalan opintoja. Kirjastovirkailija-merkonomeja koulutetaan ainakin Seinäjoella ja Haapavedellä.

Kirjastoauton palvelutauosta on tiedotettu erikseen kirjastoauton vakituisille asiakkaille. Tammikuussa lainatun aineiston eräpäiviä on jatkettu maaliskuulle ja lainoja voi palauttaa mihin tahansa Lumme-kirjastokimpan toimipisteeseen. Varausten noutamisesta ollaan yhteydessä kirjastoauton asiakkaisiin.

Juttua korjattu 26.1. Nykyinen kirjastoautonkuljettaja jää eläkkeelle huhtikuun alussa eikä maaliskuun alussa, kuten jutussa aiemmin sanottiin.