Tänään aurinko paistaa, bensa tuoksuu ja amerikanraudat hymyilevät Savonlinnassa

Vanhat amerikkalaiset autokaunottaret ovat esillä Savonlinnan torilla tänään kello 16 jälkeen. Cruising-tapahtuma lähti liikkeelle Motonetin parkkipaikalta kello 14.

Ossi Tynkkynen

Amerikkalaisten autojen harrastajat kokoontuivat iltapäivällä Motonetin parkkipaikalle ennen cruisailun aloittamista. Kuvan keltainen kaunotar on vierailija Joensuusta.

Aurinkoinen kevätlauantai tarjoaa kaunista silmänruokaa myös autojen ystäville Savonlinnassa.

Nimittäin seutukunnan amerikkalaisten autojen harrastajat lähtivät perinteiselle cruising-ajelulleen kello 14 jälkeen Motonetin pihasta.

Pari tuntia ajellaan rauhallisesti eri puolilla kaupunkia. Kello 16 autot saapuvat Savonlinnan torille, jossa ne ovat kaikkien ulkoisesti ihasteltavina autonäyttelyn omaisesti parisen tuntia kello 16–18.30.

Harrastajat lähtevät itse risteilylle Saimaalle kello 16.30 ja palaavat kuuden jälkeen autoilleen, josta siirrytään iltajuhlaan kerhotallille.

American Car Drivers Club Savonlinnan puhemiehenä toimiva Jani Makkonen on itse harrastanut amerikkalaisautojen seitsemän vuotta. Alla on Mercury Cougar vuosimallia 1967.

Makkonen sanoo, että hyvä sää tarkoittanee torin täyttyvän vanhoista amerikaraudoista varsin kivasti. Silmäkarkkia on varmasti luvassa autojen ystäville kauniissa kevätsäässä.

Ossi Tynkkynen

Amerikkalaiset autokaunottaret ovat kaikkien katseltavissa ja kuvattavissa Savonlinnan torilla kello 16 jälkeen noin kello 18.30 saakka. Katsoa saa mutta koskea ei, on autoharrastajien ohje.

— Yleensä mukana on 20–30 autoa, mutta nyt voi tulla enemmänkin.

ACDC Savonlinna oli aiemmin yhdistys, mutta kun yhdistystoiminta tuotti vain turhaa paperin pyöritystä ilman hyötyjä, yhdistys lakkautettiin ja nykyään toimitaan vapaamuotoisesti.

— Noin parin tunnin risteilyn aikana kaupunkilaisilla on lupa katsella autoja, Makkonen sanoo.

Itä-Savossa luvassa illemmalla lisää tarinaa ja paljon kuvia amerikkalaisten autojen tapahtumasta ja harrastajista.

Video on kuvattu Motonetin kulmilta, kun autoletka aloitteli cruisailua.