Metsä Wood lyö kuokan maahan Punkaharjulla tammikuussa — Linja käyntiin vuoden 2019 alkupuoliskolla

Toimialajohtaja Kaikkonen: Edellytysten luomisessa onnistuttiin, erittäin merkittävä päätös myös yhtiölle.

Metsä Wood

Punkaharjulle suunniteltu 52 miljoonan euron tehdasinvestointi toteutuu.
Punkaharjulle suunniteltu 52 miljoonan euron tehdasinvestointi toteutuu.

Metsä Wood rakentaa uuden kertopuulinjan Punkaharjulle.

Linjan vuosikapasiteetti on noin 65 000 kuutiometriä ja investoinnin arvo noin 52 miljoonaa euroa.

Tehdashallin laajentaminen alkaa maanrakennustöillä tammikuun alussa 2018. Uusi linja käynnistyy vuoden 2019 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

— Savonlinnan kaupungin ja työntekijöiden kanssa lähdettiin luomaan investoinnille edellytyksiä ja siinä onnistuttiin, iloitsee Metsä Woodin toimialajohtaja Esa Kaikkonen.

Kaikkosen mukaan investointi vastaa puutuotteiden kasvavaan kysyntään rakentamisessa.

— Punkaharjulla on osaamista ja infrastruktuuri sekä puuta sinne saatavissa riittävästi. Tietysti tässä tilanteessa puunhankinta-aluetta joudutaan vähän laajentamaan. Kaupungin aktiivisuus oli päätöksessä merkittävä tekijä.

Kaikkonen ei tässä vaiheessa lähde spekuloimaan Punkaharjun mahdollisilla kilpailijoilla muuten kuin toteamalla, että isoissa investoinneissa punnitaan aina eri paikkakuntia vaihtoehtoina.

Kaikkonen luonnehtii investointia erittäin merkittäväksi myös Metsä Woodin kannalta.

— Meillä on vahva kehitysvaihe päällä, missä tehdään koivuvaneri-investointia Äänekoskelle ja Viroon, ja juuri on tehty vastaava investointi Lohjan LVL-tehtaalle. Meillä on hyvä kehitysvaihe menossa ja Punkaharju on siinä hyvin merkittävä osa.

Tehdashallin noin 13 000 neliön laajennuksen toteuttajaksi on valittu Rakennusliike U. Lipsanen Oy. Neuvottelut laitetoimittajien kanssa jatkuvat.

Uuden linjan työllisyysvaikutus Punkaharjun tehtaalla on noin 35 uutta työpaikkaa. Tämän lisäksi uusi linja lisää noin 40 henkilötyövuotta alihankintaketjuun. Investointi lisää järeän tukkipuun käyttöä 160 000 kuutiometriä vuodessa.

Metsä Woodin Punkaharjun tehtaalla valmistetaan kertopuun lisäksi koivuvaneria. Sen vuosituotanto on viime aikoina ollut 55 000 – 60 000 kuutiometriä.

Vuotuinen kertopuukapasiteetti nousee investoinnilla 190 000 kuutiometriin.

Tehtaalla työskentelee tällä hetkellä 450 henkilöä.

Metsä Wood on osa Metsä Groupia, jonka liikevaihto vuonna 2016 oli 4,7 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 300 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa.

Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 104 000 suomalaista metsänomistajaa.

Kommentoidut