Huono tuuri vainoaa kellariravintolaa: jälleen kerran vesivahinko Pilkkakoskenkadulla!

Ravintolan lattialle pulppusi vettä, kun lämminvesiputki halkesi.

Olavin Olga on toiminut Olavinkadulla viime vuoden heinäkuusta lähtien. Kuvituskuva.
Olavin Olga on toiminut Olavinkadulla viime vuoden heinäkuusta lähtien. Kuvituskuva.

Savonlinnalainen ravintola Olavin Olga on tällä hetkellä suljettuna vesivahingon vuoksi. Ravintolan pubipuolella sattui viikko sitten vesivahinko, kun lattian sisällä kulkeva lämminvesiputki halkesi ja lattialle pääsi tulvimaan vettä.

Pilkkakoskenkadun ja Olavinkadun kulmassa toimivaa ravintolaa tuntuu vainoavan huono onni. Viimeksi samoissa tiloissa lainehti vuonna 2010, jolloin ravintola, tuolloin nimeltään Sylvester, jouduttiin sulkemaan kolmeksi kuukaudeksi. Tuolloin ovet jouduttiin pitämään säpissä juuri kiihkeimmän kesäsesongin ajan. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko kahden vesivahingon välillä mitään yhteyttä tai samaa syytä.

Olavin Olga -ravintola kertoi tiistaina, että kuivaus kestää tämänhetkisen arvion mukaan kuukausia. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka pitkään koneellista kuivausta on jatkettava. Ravintola avataan, kun lattia on saatu kuivatettua ja pinnat korjattua.

Ravintolassa on menossa lomautusprosessi, ja osalle henkilökunnasta on saatu järjestettyä töitä muissa Tulikuuma Kumpu Oy:n ravintoloissa.

Olavin Olga on toiminut Olavinkadulla heinäkuusta 2016. Sitä ennen samassa paikassa oli ravintola Sylvester. Savonlinnalainen ravintolakansa muistanee paikan parhaiten kuitenkin vielä sitä edeltävällä nimellään. Monelle kaiken kansan kellariravintola oli ja on Savo.