Savonlinnalaiset rakennusliikkeet vaihtavat viestikapulaa — "Hetken aikaa rinnalla ja kiritystä nuorille yrittäjille"

Rakennusliike Kas-Rak Oy alkaa vetäytyä, ja seuraajana sen saappaisiin astuu seuaavaa sukupolvea edustava Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy

Antti Varonen

Toimitusjohtaja Terho Kaskinen (toinen vas) vierellään Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy:n yrittäjät Mika Kaskinen (vas) ja Janne Jyrkinen (toinen oik.) sekä pääluottamusmies Pekka Kärkkäinen.
Toimitusjohtaja Terho Kaskinen (toinen vas) vierellään Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy:n yrittäjät Mika Kaskinen (vas) ja Janne Jyrkinen (toinen oik.) sekä pääluottamusmies Pekka Kärkkäinen.

Savonlinnalaiset rakennusliikkeet, Kas-Rak Oy ja Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy, vaihtavat lennosta viestikapulaa. Ratkaisu on perusteellisesti harkittu, jotta sukupolvenvaihdos sujuisi mahdollisimman hallitusti.
Kas-Rak Oy juoksee vielä muutaman vuoden rinnalla, mutta toimitusjohtaja Terho Kaskisen mukaan yhtiö vähentää jo nyt henkilökuntaansa ja pienentää rooliaan Savonlinnan Saneerauspalvelu Oy:n hyväksi. Jälkimmäinen on napakasti perheen käsissä, sillä sen omistavat Mika Kaskinen ja Janne Jyrkinen, Terho Kaskisen poika ja vävy.
Nuoret miehet halusivat ehdottomasti painaa peukalonjälkensä omaan yhtiöönsä.
— Kas-Rak Oy on isän juttu ja aikaansaannos, ei meidän, huomauttaa Mika Kaskinen, ja Janne Jyrkinen nyökyttelee olevansa samaa mieltä.
Isä Kaskinen näyttää hyväksyneen nuorempien kannan. Hän lisää, että ratkaisu on viisas myös taloudellisesti, sillä vakavaraisen konkariyhtiön lunastaminen olisi vaatinut enemmän rahaa kuin aloittaa aivan alusta puhtaalta pöydältä.
Henkilöstöä on ehtinyt muutaman työntekijän verran vaihtaa SSP Oy:n leipiin. Kas-Rak Oy aloitti heinäkuun loppupuolella yt-neuvottelut, jotka ovat Terho Kaskisen mukaan sujuneet hyvässä hengessä. Ne koskevat yhteensä 14:ää henkeä.
Terho Kaskinen pitää hyvin mahdollisena, että kaikkien pestit jatkuvat tämän vuoden puolella uuden työnantajan palveluksessa, jos työtilauksia riittää. Hän korostaa myös sitä, että suunnitelmat ovat olleet hyvissä ajoin koko henkilökunnan tiedossa, eivätkä siten yllättäneet ketään.
Pääluottamusmies Pekka Kärkkäinen huomauttaa, että tilannetta on yritetty katsoa mahdollisimman suotuisaksi myös työntekijöiden kannalta.
— Lähinnä niin, ettei kukaan jäisi hankalaan asemaan juuri ennen, kun voi siirtyä eläkkeelle.
Entisiä työntekijöitä jää edelleen 7— 10 jatkamaan lähes 30 vuotta yrittäjänä toimineen Kaskisen palkkalistoilla. Se riittää, että vuosisopimusasiakkaista voidaan huolehtia entiseen tapaan vähintään vuoden 2018 loppuun, ehkä hiukan pitempäänkin.
SSP Oy:n leivissä on ensi vuoden alussa ehkä kaikkiaan kolmisenkymmentä työntekijää. Nykyinen määrä on 19.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.